Selecteer een pagina

Financieel strafrecht

Een apart deel van het strafrecht gaat over financiële delicten: het financieel strafrecht. Niet alleen particulieren, maar zeker ook banken en financiële instellingen krijgen met deze wetgeving te maken en hebben ook bepaalde meldingsplichten om strafbare feiten op te sporen.

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van een financieel delict? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-financieel

Financieel strafrecht

Het financieel strafrecht beslaat alle misdrijven die te maken hebben met financiën. Regelmatig voorkomende financiële delicten:

Witteboordencriminaliteit

Witteboordencriminaliteit wordt wel eens geassocieerd met financieel strafrecht. Dit draait om criminaliteit door personen met een hoge sociale status. Het woord verwijst naar de witte boorden van de plegers. Oftewel het gaat dan vaak om mensen die in pak lopen en een wit of licht gekleurd overhemd dragen.

Een voorbeeld van witteboordencriminaliteit is handel met voorkennis waarbij iemand informatie heeft over bijvoorbeeld aandelen die niet algemeen beschikbaar is. Met deze informatie kan iemand handelen in de betreffende aandelen en zo een voordeel behalen als de informatie wel beschikbaar komt en dan de koers beïnvloedt.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in financieel strafrecht

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland