Selecteer een pagina

Bestuurlijke boete

Heeft u een boete gehad van een bestuursorgaan? U heeft dan te maken met een bestuurlijke boete. Strikt genomen is er geen sprake van een strafrechtelijke sanctie maar van Bestuursrecht. Toch kunnen de meeste advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht u in dergelijke gevallen wel bijstaan.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Boete ontvangen van het bestuur? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent bestuurlijke boete:

Bestuurlijke boete als beschikking

De bestuurlijke boete is een beschikking. De boete is aan u persoonlijk gericht. Ook kunnen bedrijven een bestuurlijke boete opgelegd krijgen. Tegen een beschikking staat bezwaar en beroep open. Wanneer u een hoge boete heeft gehad, dan helpen wij u graag deze boete aan te vechten. Uw belang kan financieel van aard zijn of kan te maken hebben met uw reputatie als particulier of bedrijf.

Strafrecht

Een bestuurlijke boete heeft als doel te straffen (punitief karakter). Daarom is de bestuurlijke boete nauw verbonden met de strafrechtelijke boete. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft bepaald dat een bestuurlijke boete een ‘criminal charge’ (strafrechtelijke sanctie) is. Daarom zijn ook bij de bestuurlijke boetes procedurele waarborgen van toepassing, zoals de cautie (u hoeft niet te antwoorden op vragen van de politie of andere opsporingsambtenaren).

Opsporingsinstanties

Bekende opsporingsinstanties die ook een bestuurlijke boete kunnen opleggen zijn onder meer:

 • FIOD-ECD
 • Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (AID)
 • Sociale recherche
 • Inspectie Verkeer en Waterstaat

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.