Selecteer een pagina

Advocaat Jeugdstrafrecht

Word uw kind verdacht van een strafbaar feit? Bent u als ouder, verzorger of voogd bezorgd wat uw kind allemaal te wachten staat en wilt u weten wat de rechten van uw kind zijn?

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u een erg vervelende en onzekere situatie is wanneer uw kind op het politiebureau wordt vastgehouden of wanneer uw kind is opgeroepen voor een onderhoud ten parkette (o.t.p.) of een dagvaarding heeft ontvangen voor een zitting van de kinderrechter. Of dat u zich zorgen maakt dat uw kind een strafblad krijgt.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Wordt uw kind beschuldigt van een misdaad? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent jeugdstrafrecht:

Jeugdstrafrecht

Kinderen van 12 tot 18 jaar vallen onder het jeugdstrafrecht. Kinderen tot 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk worden vervolgd. De politie mag deze kinderen wel aanhouden, fouilleren en verhoren. Vanaf 18 jaar is het volwassenenstrafrecht van toepassing. De leeftijd van de dader op het moment dat het strafbaar feit is begaan, is bepalend.

In sommige gevallen kan de rechter echter bepalen dat het volwassenenstrafrecht van toepassing is bij jongeren van 16 of 17 jaar. Het gaat dan om zeer ernstige strafbare feiten. Maar het omgekeerde kan ook bij volwassen van 18 tot 21 jaar. Zij kunnen in aanmerking komen voor het jeugdstrafrecht, als de omstandigheden waaronder het strafbaar feit is begaan en/of de persoon van de dader daartoe aanleiding geven.

Het jeugdstrafrecht kent andere maximumstraffen en er wordt anders omgegaan met de media dan bij het volwassenen strafrecht.

Halt straf

Voor lichte strafbare feiten zijn er Halt straffen. Als jongeren deze goed afronden komen zie niet in contact met justitie waardoor de gevolgen voor hun strafblad minimaal blijven.

Bij een Halt straf wordt een jongere geconfronteerd met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. Ze kunnen hun excuses aanbieden en de schade vergoeden.

Bij het niet goed afronden van een Halt straf kunnen er alsnog langdurige gevolgen zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een justitiële aantekening.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Jeugdstrafrecht straffen

  Tot de hoofdstraffen die uw kind kunnen worden opgelegd bij een overtreding (lichtere delicten) behoren de taakstraf en een geldboete. Bij een misdrijf (zwaardere delicten) kan uw kind naast of in plaats van een geldboete of taakstraf ook jeugddetentie worden opgelegd. Tevens kan de Officier van Justitie uw kind ook een bijkomende straf opleggen. Te denken valt aan bijvoorbeeld een verbod om een motorrijtuig te besturen en inbeslagname van eigendommen.

  Uw kind heeft te maken met een confrontatie met justitie. Bij LS Advocaten Strafrecht zijn diverse advocaten aangesloten die zich met name hebben toegelegd op het jeugdstrafrecht. Zij kunnen u en uw kind begeleiden bij het proces en er voor zorgen dat uw kind wordt vrij gesproken of dat de strafmaat wordt beperkt en dat het krijgen van een strafblad wordt zo mogelijk wordt voorkomen. Het is daarom zaak om direct actie te ondernemen.

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.