Selecteer een pagina

Verkeersdelicten

Verkeersdelicten hebben grote consequenties voor daders én slachtoffers. Vaak ontstaat grote materiële, maar ook lichamelijke schade. Voor grove verkeersovertredingen wordt het strafrecht gebruikt om de dader te straffen.

U kunt als veroorzaker van een delict door de politie worden verhoord of worden aangehouden. Daarnaast is het mogelijk dat u een dagvaarding zult ontvangen en u moet voorkomen bij de politierechter.

De advocaten aangesloten LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in verkeersstrafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo. Neem contact op.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Advies en verdediging verkeersstrafrecht

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom verkeersovertredingen en – delicten:

Straffen verkeersdelicten

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie voert de handhaving uit van deze wet- en regelgeving. Wie zich niet aan de toepasselijke wet- en regelgeving houdt, begaat ofwel een overtreding (een licht strafbaar feit) waarbij een Wet Mulder boete wordt opgelegd. Er kan ook sprake zijn van een misdrijf (een strafbaar feit) waarbij een gevangenisstraf kan worden opgelegd.

U loopt dus kans op een serieuze straf. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht kunnen uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Boete CJIB en CBR

Voor lichtere verkeersdelicten, bijvoorbeeld een snelheidsovertreding onder de 50 km per uur krijgt u meestal een geldboete. Vaak ontvangt u dan een transactievoorstel of strafbeschikking met acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Door te betalen koopt u verdere vervolging af.

Gaat het om een zwaarder feit, zoals schuld aan een ongeval met dodelijke slachtoffer(s), dan ontvangt u doorgaans een dagvaarding en kunt u als maximumstraf negen jaar gevangenisstraf en ontzegging rijbevoegdheid van maximaal vijf jaar opgelegd krijgen.

In sommige gevallen kan het CBR daarnaast een vorderingsprocedure starten. Bij het rijden onder invloed kan het CBR u het alcoholslotprogramma opleggen.

Stel uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in verkeersstrafrecht

  Een advocaat kan u in alle soorten verkeerszaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

  Daarnaast kan een advocaat u van dienst zijn bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. Een LS-advocaat handelt altijd in uw belang.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland