Selecteer een pagina

Cassatie strafrecht

Bent u het niet eens met de uitspraak in hoger beroep? In sommige gevallen is het mogelijk om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. Het instellen van cassatie moet net als hoger beroep binnen 14 dagen worden ingesteld.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

In cassatie gaan met strafrecht? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent cassatie strafrecht:

Hoge Raad der Nederlanden

Cassatie is een bijzondere instantie waar niet meer over de feiten wordt geprocedeerd. De vastgestelde feiten uit de gevolgde instanties worden daarbij leidend. De Hoge Raad oordeelt dus alleen over toepassing en uitlegging van de wet en het recht.

Wanneer de Hoge Raad het eens is met de aangevoerde cassatiemiddelen, dan kan de Hoge Raad het arrest of vonnis vernietigen. Meestal dient de zaak dan opnieuw behandeld te worden door een lager rechtsprekend orgaan. De Hoge Raad kan ook zelf de zaak afdoen.

Cassatieprocedures zijn anders dan procedures bij de feitelijke instanties (politierechter, kantonrechter, rechtbank en gerechtshof). Daarbij heeft u een in cassatie gespecialiseerde strafrechtadvocaat nodig.

Advocaat cassatie

Niet iedere advocaat behandelt cassatiezaken. Bij LS Advocaten Strafrecht zijn verschillende cassatiespecialisten aangesloten. Zij kunnen u rechtsbijstand verlenen in strafrechtelijke procedures bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Cassatie in het belang der wet

De procureur-generaal bij de Hoge Raad kan eveneens cassatie instellen. Dit is een bevoegdheid om een vordering tot cassatie ‘in het belang der wet’ in te stellen tegen een rechterlijke uitspraak met als doel de rechtsontwikkeling en rechtseenheid in Nederland te bevorderen. De uitkomst van de cassatieprocedure heeft dan geen invloed voor het vonnis/arrest van de verdachte. De procureur-generaal is niet verplicht gebruik te maken van deze bevoegdheid. Veroordeelden en hun advocaten kunnen wel een verzoek doen daartoe.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.