Selecteer een pagina

Zedendelicten

Zedendelicten zijn delicten met een inbreuk op de zeden. Wanneer u wordt verdacht van het plegen van een zedenmisdrijf kunt u worden uitgenodigd voor verhoor op het politiebureau, worden aangehouden of een dagvaarding ontvangen.

Naast de verschrikkelijke gevolgen voor de slachtoffers, werken zedendelicten ook zwaar in op de verdachten en veroordeelden. Bij LS zijn verschillende advocaten aangesloten die veel ervaring hebben met zedendelicten. Zij staan zowel verdachten als slachtoffers bij, ook pro deo.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van zedendelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer tegen justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-zeden

Advies en verdediging zedendelicten

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom zedendelicten:

Verdacht van een zedendelict?

Wanneer u wordt beschuldigd van een zedendelict zal dat een enorme impact voor u en voor uw omgeving hebben. U kunt in voorlopige hechtenis worden genomen, waardoor u in uw vrijheid wordt beperkt. Dat heeft gevolgen voor uw baan en u krijgt ook geen uitkering. U kunt hierdoor in financiële problemen raken. Daarnaast werkt de verdenking in op uw sociaal-persoonlijke situatie. Uw omgeving zal u aan gaan zien als een zedendelinquent, waardoor ook uw sociaal leven negatief wordt beïnvloed.
Hier hebben we het alleen nog over de verdenking. Als ook de rechter oordeelt dat u schuldig bent, zult u een strafblad krijgen. Dit beperkt in uw kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast zult u in de meeste gevallen moeten verhuizen of krijgt u een gebiedsverbod opgelegd.

Valse aangifte zedendelict?
Regelmatig wordt aangifte gedaan van zedendelicten als aanranding of verkrachting. Niet alle aangiftes worden echter naar waarheid afgelegd. Regelmatig komen valse aangiftes voor. Dit kan gemakkelijk gebeuren omdat er vaak maar één getuige is. Ook in dit geval dient u het advies in te winnen van een advocaat van LS Advocaten Strafrecht om uw naam te zuiveren en om vervolging te voorkomen.

Zedendelict straf

De straffen op zedendelicten zijn hoog. Welke straf u krijgt en wat de duur van de straf is hangt af van het gepleegde feit. Wanneer verkrachting wordt bewezen kan u mogelijk een gevangenisstraf van 12 jaar worden opgelegd. Alles hangt af van de feiten en omstandigheden of en welke straf u krijgt. De meest voorkomende straf is de gevangenisstraf. Naast de celstraf wordt geregeld een werkstraf opgelegd. Een geldboete wordt in het algemeen te licht bevonden voor een zedenmisdrijf.
Naast de straffen kan er ook een maatregel worden opgelegd. Een maatregel die vaak in verband wordt gebracht met zedenmisdrijven is de terbeschikkingstelling (tbs). Wanneer de verdachte een stoornis heeft kan deze maatregel worden opgelegd. Alleen wanneer u genezen wordt verklaard mag u terug de maatschappij in. Voor sommige veroordeelden betekent tbs levenslang.

Welke straf u krijgt opgelegd is vooraf moeilijk te bepalen. Een LS-Advocaat zal er alles aan doen om de straf zo laag mogelijk uit te laten vallen. Eventueel wordt er een beroep gedaan op een rechtvaardigings- of strafuitsluitingsgrond (denk aan ontoerekenbaarheid).

Verjaring zedenmisdrijf

De verjaringstermijn bij zedenmisdrijven is van meerdere factoren afhankelijk. In bepaalde gevallen waarin sprake is van misbruik van kinderen is er geen verjaringstermijn meer. In andere gevallen hangt de verjaringstermijn af van de straf die opgelegd kan worden. Deze termijnen zijn in het verleden een aantal malen veranderd waardoor de situatie per geval bekeken dient te worden.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in zedendelicten

  Een advocaat kan u in alle soorten zaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland