Selecteer een pagina

Boete

Bent u veroordeeld door de rechter en heeft u als straf een geldboete opgelegd gekregen? Of heeft u van de politie een bekeuring gehad? Deze straffen zien op het betalen van een bepaald geldbedrag. De geldboete komt in vele situaties voor. Toch zijn er enige verschillen die van belang zijn of u een advocaat nodig heeft. Hieronder bespreken wij enige boetes waarmee u te maken kunt krijgen en wat u er tegen kunt ondernemen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Heeft u een boete opgelegd gekregen? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent een boete:

Geldboete door de rechter

Wanneer u door de rechter veroordeeld wordt vanwege het plegen van een strafbaar feit, is het mogelijk dat er een geldboete wordt opgelegd. U krijgt dan een strafblad en moet de boete betalen. U kunt in hoger beroep gaan tegen uw straf, wanneer u het er niet mee eens bent of wanneer u meent onschuldig te zijn. Wilt u in hoger beroep, dan moet u zich bedenken dat u in hoger beroep ook een zwaardere straf kunt krijgen. Wanneer het gaat om een boete van een gering bedrag is het aan te raden daar geen stappen tegen te ondernemen. Bent u van mening dat de boete ten onrechte is opgelegd, dan heeft u een goede reden om in hoger beroep te gaan. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht helpen u daarbij graag.

Bekeuring

Een bekeuring is een boete die u krijgt opgelegd door de politie wanneer u een overtreding begaat. Meestal zal u van het CJIB een beschikking ontvangen. Deze moet u betalen. In tegenstelling tot het schikkingsvoorstel is de beschikking (boete) onvoorwaardelijk. Als u niet betaalt, moet u voor de rechter verschijnen. Een advocaat is in dit stadium niet nodig wanneer u een boete aan wilt vechten, tenzij het gaat om een groot belang, bijvoorbeeld bij een zeer hoge boete of dreigende reputatieschade.

Schikkingsvoorstel (transactie)

Hiervan is sprake wanneer de officier van justitie van mening is dat u een strafbaar feit heeft begaan, maar dit niet zo ernstig wordt gevonden dat u voor de rechter moet verschijnen. Door het betalen van een geldbedrag kunt u zo uw strafzaak ‘afkopen’ (transactie). Strikt genomen is een transactie geen boete. Lees meer over de transactie.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.