Selecteer een pagina

Hennepkwekerij en hennepteelt

Het lijkt lucratief om hennep te kweken. Het tegenovergestelde is echter waar. De pakkans is namelijk fors toegenomen. Via drones, helikopters en warmtekijkers is de politie actief op zoek naar hennepkwekerijen. Als uw kwekerij wordt ontdekt loopt u de kans dat u een forse straf wordt opgelegd. Bovendien wordt u niet alleen vanwege het drugsdelict vervolgd, maar ook vanwege witwassen, belastingontduiking, brandstichting of deelname aan een criminele organisatie.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Wanneer is hennepkwekerij of teelt illegaal? Bel direct

Hier vind u meer informatie omtrent hennepkwekerij en teelt:

Eigen gebruik – Bedrijfsmatige teelt

Het kweken van hasj en wiet (ook wel aangeduid als marihuana of cannabis) is altijd strafbaar. Er bestaat alleen geen actief opsporingsbeleid bij het kweken van maximaal vijf planten. In geval van teelt van niet meer dan vijf planten wordt namelijk aangenomen dat er sprake is van uitsluitend eigen gebruik. U krijgt bij ontdekking een politiesepot met afstand. Bij ontdekking door de politie worden uw planten altijd in beslag genomen. Bij de vaststelling of er sprake is van bedrijfsmatige teelt wordt gekeken naar de schaalgrootte van de teelt, of er meer dan vijf planten aanwezig zijn en naar de professionaliteit waarmee gekweekt wordt. Wanneer bedrijfsmatige teelt is vastgesteld kan u een gevangenisstraf van maximaal zes jaar worden opgelegd. Daarnaast kan het Openbaar Ministerie een ontnemingsmaatregel vorderen wegens wederrechtelijk verkregen voordeel.

Let op! Soms wordt ook de kweek van vijf planten gezien als bedrijfsmatige teelt. De politie kijkt namelijk niet alleen naar het aantal planten, maar ook naar de mate van professionaliteit.

Illegaal aftappen van elektriciteit

In verband met de stroomvoorziening van een wietplantage wordt soms illegaal elektriciteit afgetapt van het stroomnet of wordt gemanipuleerd met de elektriciteitsmeter. Illegaal aftappen van stroom is een vorm van diefstal en is strafbaar gesteld. Als hierdoor brand ontstaat kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld (zie: brandstichting). Bij ontdekking van een illegale stroomtap is er gerede kans dat de energiemaatschappij de elektriciteit alsnog bij u in rekening brengt en de kosten van herstel op u verhaalt.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van bedrijfsmatige hennepteelt? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in drugsdelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.