Selecteer een pagina

Bedreiging

Bedreiging is het dreigen met geweld of de dood tegen een persoon of eigendommen. Bedreigingen worden vaak subtiel verwoord en het is dan ook niet altijd duidelijk of het gaat om een bedreiging die valt onder de strafwet. Een advocaat kan verdachten bijstaan en aantonen dat een bepaalde uiting geen bedreiging is die onder de strafwet valt. Voor slachtoffers kan een strafrechtadvocaat proberen aan te tonen dat het slachtoffer is bedreigd en de dader vervolgd dient te worden.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict

Wordt u verdacht van bedreiging? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent bedreiging:

Vormen van bedreiging

Bedreiging kan op verschillende manieren worden uitgeoefend. In artikel 285 Wetboek van Strafrecht worden drie hoofdvormen onderscheiden:

 • Fysieke bedreiging, bijvoorbeeld bedreiging met geweld, met mishandeling, met de dood of verkrachting of brandstichting tegen personen of goederen. Gevangenisstraf van max. 3 jaar of een geldboete van de tweede categorie (max € 4.500,-);
 • Schriftelijke bedreiging. Dezelfde als de bovenstaande vormen van bedreiging maar dan schriftelijk geuit, per brief, dreigmail, dreig-SMS, poederbrief, kogelbrief, bommelding e.d. Gevangenisstraf van max. 4 jaar of een geldboete van de vierde categorie (max €22.500,-);
 • Bedreiging met een terroristisch misdrijf. Gevangenisstraf van max. 6 jaar of een geldboete van de vijfde categorie (max € 90.000,-).

Voorkom veroordeling

Niet iedere bedreiging is strafbaar. Artikel 285 Wetboek van Strafrecht somt limitatief op waarmee gedreigd moet worden om een strafbare bedreiging op te leveren. Zonder getuigen is het vaak onbewijsbaar dat iemand een bedreiging geuit heeft. Daarnaast is het weliswaar zo dat een bedreiging ook schriftelijk, telefonisch of via email geuit kan worden. Maar ook dan moet het feit wel bewezen kunnen worden. Met behulp van een goede advocaat kan vaak bewezenverklaring (en dus veroordeling) worden voorkomen. Neem contact op.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Geweldsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.