Selecteer een pagina

Rechtbankzitting

U bent niet verplicht zelf op de zitting te verschijnen. U kunt zich door uw advocaat laten vertegenwoordigen, maar u moet hem daarvoor wel uitdrukkelijk machtigen. Uw advocaat kan ook getuigen en deskundigen oproepen of meenemen naar de zitting. Het slachtoffer kan ook op de zitting aanwezig zijn om een vergoeding te vragen.

Behalve bij minderjarigen (kinderrechter), zijn rechtszittingen in principe voor iedereen toegankelijk, dus ook voor familie en kennissen. De pers wordt eveneens toegelaten.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Heeft u een rechtbankzitting? Wij helpen u

Hier vind u meer informatie omtrent rechtbankzittingen:

Behandeling van de zaak

Een rechtbankzitting duurt meestal niet langer dan anderhalf uur. In de zaal zijn drie rechters, een Officier van Justitie en een griffier aanwezig. De voorzitter begint met het vragen naar uw naam en andere persoonsgegevens. Daarna zal hij u zeggen, dat u goed op moet letten en dat u niet verplicht bent vragen te beantwoorden. Vervolgens leest de Officier van Justitie de tenlastelegging voor, dat is de beschuldiging die op de dagvaarding staat. Zijn er getuigen en/of deskundigen opgeroepen, dan worden hun namen voorgelezen. De voorzitter zal u ondervragen over de toedracht en vragen naar uw persoonlijke omstandigheden. Vervolgens zegt de Officier van Justitie welke straf u moet worden opgelegd. De rechter kan deze eis volgen maar kan ook anders beslissen.

Uitspraak

De meervoudige kamer (de drie rechters) doet meestal niet direct uitspraak. De voorzitter vertelt na de zitting wanneer de uitspraak zal zijn. Dat moet binnen 14 dagen gebeuren. U bent niet verplicht om bij de uitspraak aanwezig te zijn. U kunt ook op de dag van de uitspraak bij uw advocaat informeren wat het vonnis inhoudt. Tegen het vonnis kunt u meestal hoger beroep aantekenen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.