Selecteer een pagina

Drugsdelicten

Drugsdelicten komen in vele hoedanigheden voor. Het gaat dan niet alleen om drugshandel en drugsbezit. Het is evenmin toegestaan om drugs te maken, weg te geven, te importeren naar Nederland, te exporteren naar het buitenland, te vervoeren, enzovoort.

U kunt als veroorzaker van een delict door de politie worden verhoord of worden aangehouden. Daarnaast is het mogelijk dat u een dagvaarding zult ontvangen en u moet voorkomen bij de politierechter.

De advocaten aangesloten LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in drugsdelicten. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo. Neem contact op.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Advies en verdediging bij drugsdelict

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom drugsdelicten:

Opiumwet – harddrugs – softdrugs

De Opiumwet maakt een onderscheid tussen harddrugs en softdrugs. De Opiumwet stelt het gebruik van drugs niet strafbaar.

Om overlast te voorkomen kunnen gemeenten in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat drugsgebruik in aangewezen gebieden wel strafbaar is. In bepaalde gevallen is er ontheffing mogelijk of in sommige gevallen wordt het gedoogd, zoals bij coffeeshops als aan alle criteria wordt voldaan.

Straffen drugsdelicten

Drugsproductie, drugshandel en drugssmokkel worden vervolgd waarbij het Openbaar Ministerie (OM) een bijzondere aandacht heeft voor hennepteelt en wietplantages.

De hoogste straf op een delict uit de Opiumwet is twaalf jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel.

Daarnaast heeft u een grote kans dat u het geld dat u verdiende met het strafbare feit terug moet betalen (ontnemingsmaatregel).

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in drugsdelicten

  Een advocaat kan u in alle soorten zaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland