Selecteer een pagina

Ontucht en incest

Naast verkrachting en aanranding bestaan er meer handelingen die als zedenmisdrijf strafbaar zijn gesteld. Soms wordt naast verkrachting of aanranding ontucht ten laste gelegd. Ontucht omvat vele handelingen die niet als verkrachting of aanranding worden aangemerkt, maar zeer zeker wel strafbaar zijn.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-zeden

Verdacht van ontucht of incest? Bel direct

Hier vindt u meer informatie omtrent ontucht en incest:

Ontucht

Ontucht omvat alle handelingen met een seksuele strekking in strijd met de sociaal-ethische norm. Of sprake is van ontuchtige handelingen moet bepaald worden aan de hand van de strekking van de handeling en de intentie van de dader. Voorbeelden van ontucht zijn:

 • Verkrachting
 • Aanranding
 • Produceren kinderporno
 • Seksuele penetratie van iemand beneden de zestien maar boven de twaalf jaar
 • Seksuele penetratie van een wilsonbekwame
 • Seksuele penetratie van iemand onder de twaalf
 • Ontucht met iemand onder de zestien of met wilsonbekwame
 • Ontuchtige handelingen met misbruik van uit feitelijke verhoudingen voortvloeiend overwicht met persoon jonger dan achttien jaar
 • Seks met dieren

it zijn slechts voorbeelden. De begrippen ontucht en ontuchtige handelingen zijn zeer ruim en kunnen vele handelingen beslaan. Vaak wordt het plegen van ontuchtige handelingen ten laste gelegd naast het plegen van een verkrachting. Wanneer verkrachting of aanranding niet kunnen worden bewezen, is een bewezenverklaring van het plegen van ontucht alsnog mogelijk. Op die manier probeert het Openbaar Ministerie alsnog een verdachte veroordeeld te krijgen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Incest

  Incest is een bijzondere vorm van ontucht. Incest is geslachtsgemeenschap tussen bloedverwanten. Tegenwoordig reikt de term incest echter verder. Ook gemeenschap tussen niet bloedverwanten kan als incest gezien worden. Voorbeelden zijn de gemeenschap tussen een stiefouder en kind of een kind met een volwassene met een opvoedende of verzorgende taak.

  Incest komt het meeste voor tussen kinderen en volwassenen. Een meer gebruikte term is seksueel misbruik. In deze vorm is het ook pedofilie. De ouder maakt mentaal, fysiek of via positioneel overwicht misbruik van het kind. Zoals gezegd kan deze vorm van incest ook niet-bloedverwanten betreffen.

  Incest kan tevens andere zedendelicten inhouden:

  • Verkrachting bij seksuele binnendringing van het lichaam
  • Aanranding

  Wat u precies ten laste wordt gelegd hangt af van alle feiten en omstandigheden. Een LS advocaat kan uw situatie beoordelen en uw processtrategie bepalen.

  Incest is overigens niet altijd strafbaar. Wanneer het gaat om geslachtsgemeenschap tussen twee volwassenen, waarmee zij hebben ingestemd, is geen sprake van een strafbaar feit. Dit kan wel leiden tot inteelt. Verboden is het echter niet.

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Zedendelicten