Selecteer een pagina

Mensensmokkel

Heeft u iemand onwettig over landsgrenzen gebracht? Of heeft u personen tegen betaling een lift gegeven om zo van het ene land naar het andere land te komen? Deze gedragingen zijn strafbaar gesteld door de Nederlandse wetgever onder het mom van mensensmokkel. Mensensmokkel is een strafbaar feit en kan leiden tot strafvervolging. Heeft u een dagvaarding ontvangen vanwege mensensmokkel? Raadpleeg dan meteen een van onze aangesloten advocaten voor direct advies!

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-mensenhandel

Wordt u beschuldigd van mensensmokkel? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Mensensmokkel

Bij mensensmokkel gaat het om het transporteren van mensen over landsgrenzen. In principe is dit niet verboden. Dit wordt anders wanneer het gaat om vluchtelingen, asielzoekers of illegalen. Deze groepen hebben geen geldige reis- of verblijfspapieren en leven vaak onder slechte omstandigheden. Mensensmokkelaars (reisagenten) bieden dan in ruil voor geld vervoer aan.

Mensensmokkel is verboden. Vaak mislukken reizen door de slechte omstandigheden waarin de mensen worden vervoerd. Regelmatig overlijden mensen door uitputting of verdrinking. Daarom wordt mensensmokkel gezien als een ernstig strafbaar feit en is de maximale celstraf op vier tot vijftien jaar gesteld. Het hangt van alle omstandigheden af wat de maximale straf is. Als de gesmokkelden letsel oplopen of overlijden is de straf natuurlijk hoger.

Mensenhandel

Mensenhandel hangt nauw samen met mensensmokkel. Mensensmokkel vindt dan plaats om een persoon van het ene land naar het andere te brengen. In het land van bestemming worden de gesmokkelde personen vaak onder dwang de prostitutie ingestuurd of worden ze te werk gesteld onder erbarmelijke omstandigheden.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.