Selecteer een pagina

Slachtoffer – Schadevergoeding

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een overtreding of misdrijf dan dient u hiervan altijd eerst aangifte te doen bij de politie.

Bent u slachtoffer geworden van een strafbaar feit, bijvoorbeeld een mishandeling? Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding voor geleden (letsel-) schade.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Advies en verdediging bij slachtoffer en schadevergoeding

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom slachtoffer en schadevergoeding:

Politie en officier van justitie

Als de politie uw zaak als slachtoffer niet kan afhandelen dan wordt het proces verbaal doorgestuurd aan de officier van justitie. De officier van justitie heeft drie mogelijkheden in zijn besluitvorming:

 • Hij kan de verdachte vervolgen. Er volgt dan een zitting bij de strafrechter;
 • De officier van justitie kan de verdachte een schikking aanbieden. De verdachte wordt niet verder vervolgd. Hij dient alleen een schikkingsbedrag betalen en/of schadevergoeding aan het aan u. De wordt ook wel ’transactievoorstel’ genoemd;
 • Als er onvoldoende bewijs is tegen het slachtoffer dan besluit de officier van justitie om de zaak niet verder te vervolgen en deze te seponeren.

Advocaat slachtoffer schadevergoeding

Als slachtoffer kunt u zich voegen in het strafproces dat tegen verdachte wordt gehouden. Op deze manier kunt u samen met uw advocaat in het strafproces de schade verhalen op de verdachte. De rechter zal dan uitspraak doen tijdens de zitting tegen verdachte en ook of u in aanmerking komt voor toewijzing van schadevergoeding. Ook letselschade kan worden vergoed.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het eisen van een schadevergoeding, over de hoogte van een eventuele schadevergoeding en weten wat uw rechten zijn? Neem dan contact op voor juridisch advies en bespreek de mogelijke vervolgstappen.

Spreekrecht en/of persoonlijk gesprek met officier van justitie

oor bepaalde ernstige misdrijven is het mogelijk dat u als slachtoffer een persoonlijk gesprek krijgt met de officier van justitie; onze advocaten strafrecht kunnen u daarover informeren.

Alleen bij bepaalde delicten is het mogelijk dat u als slachtoffer spreekrecht krijgt tijdens de zitting voor de rechter. Ook is in bepaalde gevallen mogelijk dat u een schriftelijke slachtofferverklaring laat opmaken welke tijdens de zitting wordt voorgelezen of wordt toegevoegd aan uw dossier.

U kunt als slachtoffer worden opgeroepen om te getuigen tijdens de zitting of in het gerechtelijk vooronderzoek;

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  Advocaat gespecialiseerd in schadevergoeding en slachtoffer

  Een advocaat kan u in alle soorten zaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

   

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland