Selecteer een pagina

Pro Deo Advocaat – De tarieven

Een Pro Deo advocaat wordt betaald vanuit gesubsidieerde rechtsbijstand. Indien u geen geld heeft en uw inkomen onder een bepaalde inkomensgrens blijft kunt u hiervoor in aanmerking komen.

Kunt u geen advocaat betalen en zoekt u juridisch advies of een advocaat om u bij te staan? Via de Raad voor rechtsbijstand wordt gesubsidieerde rechtshulp verleend aan mensen met een laag inkomen.

De advocaat kijkt altijd samen met u of u in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel toevoeging of Pro Deo advocaat of advocaat van onvermogen genoemd. De inschakeling van een Pro Deo advocaat is (vrijwel) helemaal gratis. De kosten van uw Pro Deo advocaat worden vergoed door de overheid.

Eigen bijdrage Pro Deo Advocaat

Juridische bijstand van een advocaat is ook in het geval van gesubsidieerde rechtsbijstand niet helemaal gratis. Er is een eigen bijdrage die afhangt van de hoogte van uw inkomen.

Deze eigen bijdrage betaalt u aan uw advocaat. Deze krijgt het andere deel van zijn tarief vergoed via de Raad voor rechtsbijstand. Als u niet in aanmerking komt voor rechtsbijstand of als de werkzaamheden niet onder de gesubsidieerde rechtsbijstand vallen zal de advocaat een tarief in rekening brengen.

Bespreek vooraf de mogelijkheden met een advocaat zodat u de mogelijkheden maximaal benut

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 – 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Altijd de beste rechtshulp

  LS Advocaten Strafrecht heeft als overtuiging dat rechtshulp voor iedereen toegankelijk moet zijn.

  Via LS Advocaten Strafrecht kunt u daarom altijd de beste rechtshulp verkrijgen van een gespecialiseerde en ervaren strafrecht advocaat ongeacht de hoogte van uw inkomen. Neem contact op.

  Hulp bij de Pro Deo aanvraag

  U komt in aanmerking voor een gratis advocaat als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens liggen. Als uitgangspunt geldt uw inkomen van twee jaar geleden (peiljaar). Als uw inkomen of vermogen sindsdien is gedaald, kan uw advocaat ook vragen het voorgaande of het huidige jaar als grondslag te nemen.

  Indien uw inkomen onder de Pro Deo inkomensgrens ligt dan bent u alleen een kleine (verplichte) eigen bijdrage verschuldigd aan de advocaat. De inschakeling van een advocaat is dan verder gratis voor u. De betreffende advocaat informeert u graag over uw situatie en kan u helpen met uw pro deo aanvraag. Uw advocaat informeert u overigens altijd uit zichzelf over uw recht op gratis Pro Deo rechtshulp.

  Tarieven – Strafrecht Advocaat

  Ook als u niet in aanmerking mocht komen voor gratis rechtsbijstand dan wordt u altijd vooraf geïnformeerd over de kosten. Uitgangspunt daarbij is dat het tarief in verhouding moet staan tot de omvang en kwaliteit van de verleende diensten.

  Centraal staat het belang van de zaak en de wensen van de cliënt. Deze factoren leiden door gezamenlijk overleg tot een passende en concurrerende vergoeding voor de te verrichten diensten. Neem contact op.

  Pro Deo Strafrecht Advocaat

  Vaak is het dus mogelijk om strafzaken op basis van toevoeging gratis te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op Pro Deo basis.

  NL 230x272v3

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.