Selecteer een pagina

TOM zitting

TOM is de afkorting voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een parketsecretaris of Officier van Justitie aan een meerderjarige verdachte een taakstraf of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. Ook kan een leerstraf of betaling van de schade aan het slachtoffer opgelegd worden. Ook seponeren behoort tot de mogelijkheden.

Een TOM-zitting is besloten zitting van het Openbaar Ministerie (OM), ook wel aangeduid als Officierszitting. TOM-zittingen vinden plaats in het kantoor van het Openbaar Ministerie. Minderjarige verdachten kunnen worden uitgenodigd voor een OTP of JOM-zitting.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Moet u deelnemen bij een TOM zitting? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent een TOM zitting:

TOM zitting strafblad

Het is dus niet de rechter die een straf oplegt maar de Officier van Justitie die een voorstel doet aan de verdachte. Bij aanvaarding van de aangeboden straf wordt voorkomen dat de zaak voor de rechter wordt gebracht. Akkoord gaan betekent niet dat de verdachte daarmee ook schuld aan het strafbare feit erkent. De straf wordt echter wel geregistreerd in het Justitieel Documentatieregister (strafblad). Het verdient daarom aanbeveling om u tijdens een TOM-zitting te laten bijstaan door een strafrechtadvocaat.

Lik op Stuk

Via het Lik op Stuk beleid is het de bedoeling dat een strafzaak snel kan worden afgehandeld door politie of justitie, bijvoorbeeld via een TOM zitting.

Dit beleid kan worden toegepast bij relatief kleine vergrijpen, denk aan: eenvoudige mishandeling of vandalisme met geringe schade.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.