Selecteer een pagina

Dagvaarding strafrecht

Dagvaarding ontvangen en Verdachte? Let op: onderneem direct actie zodra u een dagvaarding heeft ontvangen! U kunt dan samen met uw strafrechtadvocaat de verdediging goed voorbereiden. Wacht dus niet tot het laatste moment wanneer u moet voorkomen. Neem contact op.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Dagvaarding opzenden

Zend uw dagvaarding naar ons voor een kosteloze en vrijblijvende beoordeling door een gespecialiseerde strafrecht advocaat. Hierna zal een van onze strafrechtadvocaten u binnen enkele uren terugbellen voor een (gratis) telefonisch juridisch advies. U kunt ons ook bellen voor advies: 088 – 629 00 50. Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Vanzelfsprekend worden al uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Wat is een dagvaarding en bent u dan ook verdachte?

Een dagvaarding is een officiële brief van de Officier van Justitie (OvJ) waarin u als verdachte wordt opgeroepen bij een rechtbankzitting aanwezig te zijn. Op de voorkant van de brief kunt u lezen waarvan de Officier van Justitie u verdenkt. Ook staat op de voorkant waar en wanneer de zitting zal plaatsvinden. Op de achterkant vindt u informatie over uw rechten. Het strafproces dient er toe om vast te stellen of u als verdachte het strafbare feit al dan niet heeft gepleegd. Lees hier meer in detail over diverse onderwerpen zoals de tenlastelegging van het strafbaar feit in de dagvaarding.
Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen u namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo advocaat).

Bezwaarschrift dagvaarding

Wanneer u een dagvaarding hebt ontvangen is het mogelijk dat u het daar niet mee eens bent. In sommige gevallen kan tegen de dagvaarding een bezwaarschrift worden ingediend.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  TOM-zitting en OTP

  Het kan zijn dat u geen dagvaarding heeft ontvangen maar een uitnodiging voor een TOM-zitting (meerderjarigen) of OTP-zitting (minderjarigen).

  Wat is een transactievoorstel

  Voordat een dagvaarding is uitgebracht kunt u ook een transactievoorstel ontvangen van de Officier van Justitie. U betaalt dan een geldboete in plaats van dat de zaak voorkomt bij de Rechtbank. Het is vaak mogelijk om de Officier van Justitie een voorstel te laten doen en de dagvaarding in te trekken. Het is meestal niet verstandig om te wachten op een dagvaarding als er al een transactievoorstel is.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.