Selecteer een pagina

Verboden drugsbezit

U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. Dat geldt zowel voor softdrugs als harddrugs. De Opiumwet stelt het gebruik van drugs niet strafbaar. Om overlast te voorkomen, kunnen gemeenten regels hanteren welke drugsgebruik in aangewezen gebieden strafbaar maakt. Op die plekken kunt u bijvoorbeeld aangehouden worden als u een joint rookt.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Bent u aangehouden wegens drugsbezit? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent drugsbezit:

Beleid in Nederland

Het beleid voor drugs in Nederland is gericht op het voorkomen en beperken van risico’s van drugsgebruik voor de samenleving, voor de gebruiker zelf en voor zijn directe omgeving. In Nederland is een onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. In de Opiumwet worden namelijk twee lijsten met middelen benoemd. De middelen op lijst I zijn gevaarlijker dan de middelen die op lijst II staan vermeld. Lijst I behandelt de harddrugs en middelen uit lijst II zijn de zogenaamde softdrugs.

Dit onderscheid is bepalend voor de uiteindelijke strafmaat. Harddrugs worden in Nederland niet gedoogd en op het bezit daarvan staan forse straffen. U kunt zes jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Drugsbezit

In Nederland is het verboden om drugs te bezitten. Politie en justitie houden zich echter voornamelijk bezig met het opsporen en vervolgen van het bezit van grote hoeveelheden drugs. Wel is het verboden om ook hasj of wiet te bezitten. Het komt erop neer dat het bezit van cannabis wel als een overtreding wordt gezien, maar dat het niet wordt vervolgd indien u afstand doet van de drugs na ontdekking door opsporingsambtenaren. Dit heeft te maken met het gedoogbeleid in Nederland.

Op het bezitten van harddrugs staan forse straffen. In Nederland is het toegestaan om 5 gram softdrugs te bezitten. Wanneer u tussen de 5 en 30 gram softdrugs bezit kunt u strafrechtelijk worden vervolgd. Wanneer u meer dan 30 gram softdrugs bezit kan u een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar worden opgelegd en/of een hoge geldboete.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een drugsdelict een hoge straf op kan leveren. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.