Selecteer een pagina

Oplichting

Oplichting is een veelvoorkomend strafbaar feit en vindt vaak op bijzondere wijze plaats. Bij oplichting gaat het namelijk om een vorm van bedrog. De oplichter probeert door mooie praatjes of via valsheid in geschrifte iemand geld of goederen afhandig te maken. Oplichting is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Een advocaat strafrecht staat verdachten bij als zij voor de rechter moeten komen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Wordt u verdacht van oplichting? Bel direct

Hier vind u meer informatie omtrent oplichting:

Oplichting strafrecht advocaat

In artikel 326 Wetboek van Strafrecht wordt oplichting omschreven als een vorm van bedrog, waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen.

Oplichting wordt tegenwoordig vaak gepleegd via internet en bij het lenen van geld, maar oplichting kan op heel veel verschillende manieren worden gepleegd, zoals:

 • Een kat in de zak kopen. Soms worden niet de beloofde of gekochte goederen geleverd, maar is er wel betaald door het slachtoffer.
 • Spookfacturen. Oplichters sturen particulieren en/of ondernemingen een factuur voor diensten of goederen die in het geheel niet geleverd zijn in de hoop dat deze facturen worden betaald.
 • Valse schade claimen.
 • Chantage na uitlokken slachtoffer.
 • Malafide loterijen.
 • Babbeltrucs.

Sommige vormen van oplichting kunnen vallen onder flessentrekkerij, bijvoorbeeld eten in een restaurant en weggaan zonder te betalen of zwarttanken.

Straffen oplichting

Oplichting is een misdrijf. Wanneer u veroordeeld wordt ter zake van oplichting kan u een gevangenisstraf van vier jaar of een aanzienlijke geldboete worden opgelegd.

Misdrijven als oplichting, verduistering, diefstal en fraude worden behandeld door de strafrechter van de rechtbank. Wanneer u wordt verdacht van oplichting verdient het aanbeveling om tijdig een gespecialiseerd en ervaren strafadvocaat in te schakelen, om u bij te staan in uw verweer.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Fraude

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in strafzaken als fraude en oplichting en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo!