Selecteer een pagina

Wet economische delicten

Bent u door de politie, de FIOD of AID verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van een economisch delict?

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in economische delicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaand in uw verweer tegen jusititie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-financieel

Economisch delict betekenis

‘Economische delicten’ zijn een breed gebied waaronder talloze overtredingen en misdrijven vallen. Voorbeelden zijn overtredingen van de Wet op het financieel toezicht, witwassen en douanedelicten. Maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om de Telecommunicatiewet. Een bij velen bekend delict is de belastingontduiking en belastingfraude, bijvoorbeeld door het doen van een onjuiste of onvolledige aangifte.
Wanneer u verdacht wordt van een economisch delict, is het mogelijk dat u gedagvaard wordt. Ook kunt u verhoord of aangehouden worden. Meestal moet u dan bij de economische politierechter of economische kamer van de rechtbank verschijnen.

De straffen uit de Wet op de Economische Delicten zijn meestal hoger dan de straffen uit de reguliere (straf-) wetgeving. Voorbeelden hiervan zijn valsheid in geschrifte en fraude bij een faillissement.

Boetes economisch delict – Straffen en maatregelen

Economische delicten worden over het algemeen flink bestraft. Afhankelijk van de specifieke wet die u hebt overtreden kunnen diverse vormen van bestraffing worden toegepast, variërend van boetes,bestuurlijke boete tot gevangenisstraf.

Daarnaast kan de continuïteit en reputatie van uw onderneming geschaad worden. Wij u aan om direct (vrijblijvend) contact op te nemen met onze Strafrecht Intakebalie.

Overtredingen Geneesmiddelenwet (designerdrugs)

Een steeds vaker voorkomend strafbaar feit is de overtreding van de Geneesmiddelenwet. Hierbij kunt u denken aan het zonder vergunning verkopen van een medicijn. Dit is echter niet de meest voorkomende handeling.

Tegenwoordig bestaan zgn. designerdrugs. Dit zijn drugs die nog niet voorkomen in de lijsten van de Opiumwet. Het OM kan in dergelijke gevallen een handelaar van dergelijke drugs via de Geneesmiddelenwet dagvaarden. Een handelaar is dan pleger van een economisch delict.

Voor strafbaarheid is vereist dat men voldoet aan het aandienings- of toedieningscriterium. Heeft u een vraag, of bent u gedagvaard vanwege het handelen in strijd met de Geneesmiddelenwet? Neem contact op met een advocaat strafrecht.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Juridische bijstand van een advocaat

  LS Advocaten Strafrecht behandelt onder meer overtreding van de volgende wetten en situaties:

  • Valsheid in geschrifte
  • Belastingontduiking en belastingfraude
  • Douanedelicten
  • Telecommunicatiewet
  • Fraude bij Faillissement
  • Witwassen van geld
  • Wet op het financieel toezicht
  • Wet melding ongebruikelijke transacties
  • Wet voorkoming misbruik chemicaliën
  • Overtreding Arbeidstijdenwet Vervoer
  • Wet arbeid vreemdelingen
  • Wet bodemverontreiniging
  • Winkeltijdenwet
  • Wet personenvervoer 2000

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Financieel strafrecht