Selecteer een pagina

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een verzamelterm voor allerlei strafbare gedragingen die plaatsvinden binnen huiselijke kring. Deze kunnen plaatsvinden tussen ouders, kinderen en andere familieleden.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in delicten als huiselijk geweld en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict

Wat is huiselijk geweld

Huiselijk geweld kan in vele vormen voorkomen. Men kan denken aan:

 • Mishandeling
 • Belaging
 • Bedreiging
 • (seksueel) misbruik
 • Verwaarlozing en eerwraak

Het woord ‘huiselijk’ houdt niet in dat het per se moet gaan om geweld dat binnenshuis plaatsvindt. Het gaat om de relatie tussen de personen binnen de huiselijke kring. Huiselijk geweld kan dus wel degelijk buitenshuis plaatsvinden.

Maatregelen en straffen bij huiselijk geweld

De maatregelen en straffen die wegens huiselijk geweld worden opgelegd variëren en zijn afhankelijk van de situatie. Soms wordt Bureau Jeugdzorg ingeschakeld en vindt uithuisplaatsing van minderjarige kinderen plaats. Als straf voor mishandeling is bijvoorbeeld een geldboete van de vierde categorie mogelijk, of een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar. Bij verwaarlozing is een celstraf van drie jaar mogelijk. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Slachtoffer huiselijk geweld

Wanneer u slachtoffer bent geworden van huiselijk geweld is het raadzaam om direct naar de politie te gaan voor aangifte en vastlegging van eventueel lichamelijk letsel voor bewijs.

Strafblad en VOG

De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiële documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Geweldsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.