Selecteer een pagina

Verzet tegen strafbeschikking

Heeft u een strafbeschikking ontvangen en bent u het er niet mee eens? U kunt dan verzet instellen tegen de strafbeschikking. Dit kan op de volgende wijze:

 • De strafbeschikking niet betalen;
 • Verweerschrift indienen waarin u de redenen aangeeft waarom u het er niet mee eens bent.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben veel ervaring op dit gebied en staan u graag bij.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

In verzet gaan tegen strafbeschikking? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent verzet tegen strafbeschikking:

De strafbeschikking

Naast de rechter is ook de officier van justitie sinds 2008 bevoegd straffen op te leggen krachtens de Wet OM-afdoening. In de strafbeschikking vindt u welk strafbaar feit u gepleegd hebt en wat de straf is. Niet alleen de officier van justitie kan u een strafbeschikking opleggen, ook de fiscus, indien u een fiscaal delict heeft gepleegd.

Strafblad / Justitieel Documentatie Register

Wanneer u een strafbeschikking hebt ontvangen moet u daar niet lichtvoetig over denken. Voor sommige strafbeschikkingen is namelijk bepaald dat zij deel gaan uitmaken van uw justitiële documentatie (strafblad). Het gaat dan om misdrijven of overtredingen waarop een boete staat van â‚100 euro of meer. Het bestaan van bepaalde justitiële documenten kan belemmeren dat u een verklaring omtrent gedrag krijgt, of dat u ontslagen wordt door uw werkgever.

Verzet

Hebt u een strafbeschikking ontvangen? U kan daartegen in verzet. Er kunnen grote belangen in het spel zijn. Binnen twee weken na ontvangst van de strafbeschikking moet u verzet instellen bij de officier van justitie. Dit moet schriftelijk en in persoon bij de rechtbank. Een advocaat kan dit voor u doen. Uw verzet wordt vervolgens aan de rechter voorgelegd. Daarnaast kan de officier van justitie ook zelf het verzet intrekken of wijzigen. Tijdens de verzetsprocedure wordt de straf niet ten uitvoer gelegd.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.