Selecteer een pagina

Jaarrekeningfraude

Vennootschappen en bepaalde andere ondernemingen moeten jaarlijks een jaarrekening opstellen en openbaar maken. Om een beter financieel beeld te schetsen om de waarde van de onderneming op peil te houden wordt soms de jaarrekening aangepast. Dit is een vorm van fraude. Er wordt een onjuist beeld geschetst van de financiële positie van de onderneming.

Bent u door de FIOD of de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van fraude met de jaarrekening? Of bent u als accountant, boekhouder, trustkantoor of wederpartij betrokken bij de totstandkoming van een onjuiste onjuiste jaarrekening of een boekhoudschandaal? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-financieel

Wordt u verdacht van jaarrekeningfraude? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Vervolging en straffen bij jaarrekeningfraude?

Als het strafrechtelijk onderzoek naar de jaarrekening aanleiding geeft tot verdere juridische stappen, kan het Openbaar Ministerie het dossier teruggeven aan de belastingdienst, die u een administratieve boete kan opleggen. Daartegen kunt u in beroep gaan bij de fiscale rechter. Het OM kan de zaak ook zelf afdoen door middel van het aanbieden van een transactie (meestal het betalen van een boete of het opleggen van een taakstraf) dan wel het dagvaarden van de belastingplichtige voor de strafrechter.

De rechter kan een gevangenisstraf opleggen van ten hoogste 4 jaren of een geldboete van de vijfde categorie (max. € 90.000).

Advocaat jaarrekeningfraude

Wordt u verdacht van jaarrekeningfraude, of bent u op een andere manier betrokken bij de zaak? Of zoekt u voor iemand anders een advocaat? LS Advocaten Strafrecht helpt u graag. Neem daarvoor contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Financieel strafrecht

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Direct contact met een jurist?