Selecteer een pagina

Coffeeshop advocaat

De handel in en de verkoop van softdrugs is verboden. Ten aanzien van coffeeshops wordt op dit beginsel een uitzondering gemaakt. Coffeeshops worden namelijk gedoogd. Wel gelden er strikte voorwaarden waaronder de coffeeshops mogen verkopen. Overtreding van deze regels kan grote consequenties hebben voor de uitbaters. Laat u als coffeeshop-eigenaar dan ook goed informeren wanneer u te maken heeft gekregen met de politie of gemeente.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Is uw coffeeshop gesloten wegens overtreden van de regels? Bel direct

Hier vind u meer informatie over de regels die bij een coffeeshop komen kijken:

Regels coffeeshop Nederland

In de Opiumwet staat omschreven dat de handel in cannabis verboden is. Echter ten aanzien van coffeeshops geldt er in Nederland een uitzondering. Hiervoor geldt namelijk een gedoogbeleid. De zogenaamde AHOJ-criteria zijn hierop van toepassing, wat inhoudt dat een coffeeshop wordt gedoogd indien:

 • Geen affichering wordt toepast (geen reclame);
 • Geen harddrugs wordt verkocht maar alleen softdrugs (de scheiding der markten);
 • Geen overlast wordt veroorzaakt, waaronder ook parkeeroverlast;
 • Geen jongeren worden toegelaten: voor klanten geldt een minimumleeftijd van achttien jaar;
 • Geen grote hoeveelheden worden verkocht of in voorraad zijn. Een coffeeshop mag maximaal vijf gram per dag per persoon verkopen. De coffeeshop mag maximaal 500 gram in voorraad hebben.

Indien u deze regels voor een coffeeshop niet naleeft kan de coffeeshop gesloten worden. U dient er wel rekening mee te houden dat het beleid ten aanzien van coffeeshops per gemeente kan verschillen. Het overtreden van de Opiumwet kan grote gevolgen voor uw coffeeshop hebben. U kunt een serieuze confrontatie met justitie verwachten bij overtreding van de Opiumwet. Schakel dan ook direct de expertise van onze gespecialiseerde advocaten in om uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een drugsdelict een hoge straf op kan leveren. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.