Selecteer een pagina

Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (AID)

De Algemene Inspectiedienst (AID) ziet toe op de naleving van bijzondere wetten. Hierbij kunt u denken aan de regels omtrent alcoholverkoop, milieuwetgeving, levensmiddelen en het rookverbod. In 2012 fuseren de Plantenziektekundige Dienst (PD) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) tot één orgaan. In het heden werken deze instanties al samen onder de noemer: nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Verdacht van overtreden Voedsel en Warenautoriteit (AID)

Hier vind u meer informatie omtrent de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (AID):

Controles

De controleurs van de AID kunnen onaangekondigd bij u als ondernemer langskomen. Wanneer u een horeca onderneming heeft, kunt u onderworpen worden aan een controle omtrent de handhaving van het rookverbod of de warenwet. Ook agrarische instellingen kunnen te maken krijgen met (preventieve) controles, zoals het gebruik van pesticiden of de aanwezigheid van dierenziektes, zoals: vogelgriep, Q-koorts of mond-en-klauwzeer (MKZ).

Sancties

Wanneer uw producten, waren of bedrijf niet voldoen aan de gestelde eisen, dan loopt u de kans een forse boete te krijgen. Daarnaast kunnen er ook goederen in beslag worden genomen. De boete die u krijgt is een bestuurlijke boete. Daartegen kunt u bezwaar maken en eventueel ook beroep instellen bij de rechtbank.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.