Selecteer een pagina

Snelheidsovertreding

Grove snelheidsovertredingen kunnen via het strafrecht worden afgedaan. Een aantal gevolgen zijn denkbaar wanneer u staande wordt gehouden door de politie of wordt betrapt.

Voorkom dat u voor langere tijd uw rijbewijs kwijt bent en dat u een hoge straf opgelegd krijgt. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Boete wegens snelheidsovertreding? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent het ontvangen van een boete wegens snelheidsovertreding:

Rijbewijs kwijt

Bij snelheidsovertredingen onder de 50 kilometer per uur krijgt u meestal een geldboete. Vaak ontvangt u dan een transactievoorstel of strafbeschikking met acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Door te betalen koopt u uw vervolging af. Bij overschrijding van de maximumsnelheid van 50 kilometer of meer wordt bij staande houden door de politie het rijbewijs ingevorderd. De politie is daartoe wettelijk verplicht.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgestuurd naar de Officier van Justitie. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen of hij tot inhouding van het rijbewijs overgaat. Bij grote snelheidsovertredingen, of in combinatie met bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol of drugs of met een verkeersongeval of bij recidive, kan uw rijbewijs ook worden doorgezonden aan het CBR om te beoordelen of u wel geschikt bent om een voertuig te besturen. Uw zaak wordt in ieder geval binnen 6 maanden aan de rechter voorgelegd.

Rijbewijs terug via klaagschrift

LS Advocaten Strafrecht kan voor u in tussentijd een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs (voorlopig) terug te vorderen. De rechter zal beoordelen of (voorlopige) teruggave mogelijk is. LS Advocaten Strafrecht zal u hierbij vakkundig terzijde staan.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Vaak is het rijbewijs nodig vanwege werk. Het is dan ook belangrijk dat het rijbewijs zo snel mogelijk terugkomt. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen om u het rijbewijs zo snel mogelijk terug te bezorgen.