Selecteer een pagina

Schuld aan ongeval

Schuld aan een ongeval kan u een strafrechtelijke verdenking opleveren. De gevolgen hiervan kunnen vergaand zijn. Zo kunt u worden verhoord, worden aangehouden of kan zelfs uw rijbewijs worden ingenomen of ongeldig worden verklaard. In de meeste gevallen zult u zich moeten verantwoorden voor de strafrechter. U zult een dagvaarding ontvangen.

Heeft u inmiddels een proces verbaal of dagvaarding ontvangen van de Officier van Justitie? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Schuldig aan een ongeval? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie over het schuldig zijn aan een ongeval:

Verkeersstrafrecht bij verkeersongeval

Bij een ernstig verkeersongeval stelt de politie meestal een strafrechtelijk onderzoek in om te onderzoeken of u schuldig bent als verkeersdeelnemer aan het ongeval. Ook kan de politie in sommige gevallen overgaan tot invordering van het rijbewijs, bijvoorbeeld wanneer sprake is van rijden onder invloed van alcohol of drugs of overtreding van de rijtijdenwet door een beroepschauffeur.

Wanneer er dodelijke slachtoffers vallen kan u mogelijk dood door schuld worden verweten wegens roekeloos rijgedrag.

Doorrijden na ongeval

Wanneer een verkeersongeval plaatsvindt waarbij u bent betrokken bent u verplicht op de plaats van het ongeval te blijven totdat de politie is gearriveerd of tot wanneer u alles heeft afgehandeld met de andere partijen. Het is strafbaar wanneer u dit nalaat. Doorrijden na een ongeval is strafbaar gesteld in art. 7 WvW 1994. Wanneer u doorrijdt na een ongeval kan u dit drie maanden celstraf opleveren. In het laatste geval hebben we het dan nog niet over de overige feiten die mogelijk zijn gepleegd.

Mocht u toch zijn doorgereden na een verkeersongeval (bijvoorbeeld door schrik) kunt u besluiten u te melden bij de politie binnen twaalf uur na het doorrijden. Binnen die twaalf uur kunt u uw fout herstellen.

Rechtsvaardigingsgronden

LS Advocaten Strafrecht staat u bij om rechtvaardigingsgronden aan te dragen die wellicht uw straf verminderen of vrijspreken van strafrechtelijke vervolging. De Officier van Justitie (OvJ) kan ook besluiten tot verdere strafrechtelijke vervolging indien er sprake is van schuld aan de aanrijding volgens de Wegenverkeerswet. Gezien de complexiteit van uw verweer, de ernst van de beschuldiging en hoogte van de straffen die de Officier van Justitie (OvJ) kan vorderen, raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van een advocaat via LS advocaten Strafrecht.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Vaak is het rijbewijs nodig vanwege werk. Het is dan ook belangrijk dat het rijbewijs zo snel mogelijk terugkomt. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen om u het rijbewijs zo snel mogelijk terug te bezorgen.