Selecteer een pagina

CJIB strafbeschikking en boete

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een instelling die het meest bekend is van de verkeersboetes. Het CJIB heeft als taak onder meer de inning van geldboetes en strafbeschikkingen.

U kunt op verschillende manieren te maken krijgen met het CJIB. Op deze pagina vertellen wij u wat u moet doen als u het niet eens bent met een boete of strafbeschikking en of u een advocaat nodig heeft.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Te maken gehad met het CJIB? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent CJIB strafbeschikking en boete:

CJIB Strafbeschikking

Het Openbaar Ministerie (OM) is sinds 2008 bevoegd zelf straffen op te leggen. Hieronder valt ook een geldboete. Wanneer er een geldboete wordt opgelegd door de officier van justitie, ontvangt u een schriftelijk verzoek van het CJIB om te betalen. Ook vindt u in dit geschrift de reden die ten grondslag ligt aan de boete.

Wanneer u het niet eens bent met de strafbeschikking moet u binnen twee weken verzet instellen. Hoe u dat doet vindt u op de achterzijde van de strafbeschikking die aan u is toegestuurd. Lees meer over verzet tegen een strafbeschikking.

Advocaat voor verzet tegen strafbeschikking

Dit hangt af van uw situatie. Als het gaat om een misdrijf of een overtreding waarop een zware geldboete is gesteld, kan het van belang zijn verzet in te stellen. Een strafbeschikking is een officiële straf en in veel gevallen wordt het misdrijf of de overtreding ook opgenomen in uw justitiële documentatie, hetgeen vervelende gevolgen kan hebben bij het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Kortom, is uw belang zeer groot bij het aanvechten van de strafbeschikking? Dan kunt u een advocaat inschakelen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Mulder-feiten

  Gaat het om een simpele boete (een Mulder-feit), dan kunt u ook zelf verzet instellen. U heeft daar géén advocaat voor nodig. U herkent een Mulder-feit aan de letter: ‘M’ rechts bovenaan uw strafbeschikking. Mulder-feiten kunt u beter betalen, u krijgt hier nooit een strafblad voor.

  Bij Mulder-feiten kunt u denken aan:

  • Snelheidsovertredingen (tot 30 km/u, op snelwegen tot 40 km/u)
  • Door rood licht rijden
  • Niet handsfree bellen tijdens het besturen van een auto
  • Rijden zonder gordel

  Transactievoorstel

  Het CJIB kan u ook namens de officier van justitie (OvJ) een transactie toesturen. Een transactievoorstel is het voorstel van de OvJ om u niet te vervolgen vanwege het plegen van een strafbaar feit, met als voorwaarde dat u een boete betaalt. Dit is dus een andere situatie dan bij een strafbeschikking. E

  en strafbeschikking is een strafrechtelijke sanctie (een straf). Wanneer u aan het transactievoorstel gehoor geeft en dus betaalt, dan hoeft u niet voor de rechter te komen en bent u van de narigheid af. Wel kan het zijn dat een transactie in uw justitiële documentatie wordt opgenomen (strafblad).

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.