Selecteer een pagina

Taakstraf

Een taakstraf is een hoofdstraf. Andere hoofdstraffen zijn: gevangenisstraf, hechtenis en de geldboete. Wanneer u veroordeeld wordt door de rechter vanwege het plegen van een strafbaar feit, dan is het mogelijk dat u een taakstraf wordt opgelegd.

Twee soorten taakstraffen
Een taakstraf is te onderscheiden in een werkstraf en een leerstraf.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Heeft u een taakstraf opgelegd gekregen? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent een taakstraf:

Werkstraf

De werkstraf houdt in dat u in uw vrije tijd arbeid moet verrichten. Vanzelfsprekend krijgt u hier niet voor betaald. Reclassering Nederland verzorgt de exploitatie en het toezicht van de werkstraf. U verricht arbeid ten dienste van de samenleving. Een werkstraf kan maximaal 240 uur bedragen. Als de officier van justitie u via de Wet Afdoening OM een werkstraf oplegt, dan bedraagt deze maximaal 120 uur.

Leerstraf (gedragstrainingen)

De leerstraf als zodanig kennen we in Nederland sinds een tijdje niet meer. Tegenwoordig wordt met een leerstraf een gedragstraining bedoeld. Wat voor leerstraf er wordt opgelegd, hangt af van het delict dat gepleegd is. Een aantal voorbeelden van dergelijke trainingen zijn:

  • Dader-slachtoffer-leerproject
  • Dag trainingsprogramma
  • Sociale Vaardigheidstraining voor Groepen
  • Training Agressie beheersing
  • Taakstraf Alcoholdelinquentie

Wanneer krijgt u een taakstraf?

Of u een taakstraf of een andere taakstraf krijgt, hangt af van alle omstandigheden van het geval. Zo kan het voorkomen dat een rechter een taakstraf passender vindt dan een celstraf, bijvoorbeeld omdat de verdachte een vaste baan, kinderen en een huis heeft. Op die manier past een taakstraf beter als straf, omdat ander de veroordeelde zijn baan kwijt te raken, waardoor er een hogere kans op recidive (herhaling) bestaat. De persoonlijke omstandigheden van de verdachte en de soort zaak bepalen welke straf er opgelegd wordt.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.



    Upload hier uw dagvaarding



    Gewenste terugbelmoment

    Ik ga akkoord met het privacy statement.

    Bel kosteloos en vrijblijvend

    Stel direct uw vraag

    Gespecialiseerd in strafzaken

    De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

    7 dagen per week bereikbaar

    Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

    Ook pro deo mogelijk

    De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

    Landelijk advocaten netwerk

    Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

    NL 230x272v3

    Pro deo advocaat

    Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

     

    De rol van een LS-strafrechtadvocaat

    Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.