Selecteer een pagina

Aanhouding-Verhoor-Voorarrest

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit kunt u worden aangehouden voor verhoor. Na aankomst op het politiebureau kunt u voor de duur van zes uur worden opgehouden voor verhoor, waarbij de tijd van middernacht tot 9.00 uur ’s ochtends niet meetelt.

Bij het verhoor is in het algemeen geen strafrechtadvocaat aanwezig. Als u wenst dat uw strafrechtadvocaat bij het verhoor aanwezig is, kunt u dat aan de politie mededelen, maar de politie is niet verplicht een advocaat voor u in te schakelen. U hebt het recht te zwijgen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Advocaat nodig bij aanhouding, verhoor of voorarrest? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent aanhouding, verhoor en voorarrest:

Inverzekeringstelling

In het geval u wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf staat van vier jaar of meer, is het mogelijk dat u in het belang van het onderzoek na uw aanhouding langer moet blijven vastzitten. U wordt dan inverzekering gesteld.

De inverzekeringstelling mag niet langer duren dan drie dagen, met dien verstande dat een eenmalige verlenging met nog eens drie dagen wel mogelijk is. De rechtmatigheid van de inverzekeringstelling wordt dan door een onafhankelijke rechter, de zogenaamde rechter-commissaris in strafzaken, getoetst. Meteen nadat u inverzekering bent gesteld, krijgt u van overheidswege een strafrechtadvocaat toegewezen, de zogenaamde piketadvocaat.
De piketadvocaat komt u bezoeken op het politiebureau en overlegt met u over de feiten waarvan u wordt verdacht. De strafrechtadvocaat kan op dat moment alleen uitgaan van uw verklaring, aangezien uw advocaat in deze fase van het onderzoek in het algemeen nog geen dossier in handen heeft. De advocaat wijst u in het gesprek op uw rechten en plichten, waaronder wederom het recht om te zwijgen.

Voorkeurspiket – vrije keuze advocaat

In plaats van de van overheidswege toegewezen advocaat, heeft u het recht om zelf een strafrechtadvocaat kiezen, de zogenaamde “voorkeurspiketadvocaat”. Neem daarvoor gelijk contact met ons op. Met vestigingen door heel Nederland, zit er altijd een gespecialiseerde advocaat bij u in de buurt die direct voor u in actie kan komen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.