Selecteer een pagina

Onderhoud ten parkette (OTP)

Een onderhoud ten parkette, oproep ten parkette (o.t.p.) of JOM-zitting (Jeugd OM) is een gesprek van een minderjarige en zijn ouders met een parketsecretaris. De parketsecretaris is een medewerker van de officier van justitie. Een o.t.p. vindt plaats wanneer de politie en de Officier van Justitie uw kind verdenken van een strafbaar feit. De Officier van Justitie heeft er dan voor gekozen om niet tot vervolging over te gaan. Wat hem betreft hoeft uw kind dus niet naar een zitting van de kinderrechter en zal hij ook niet veroordeeld worden. Er is dan ook geen risico op een strafblad.

Daaraan stelt de Officier van Justitie wel een of meer voorwaarden tegenover, bijvoorbeeld een werkstraf of een leerstraf. Meerderjarigen worden uitgenodigd voor een TOM-zitting.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

U en uw kind opgeroepen ten parkette? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent onderhoud ten parkette:

Gang van zaken tijdens onderhoud ten parkette (o.t.p.)

Aan de orde zal onder meer komen of er voldoende bewijs is van het delict waarvan uw kind verdacht wordt. Als dat het geval blijkt te zijn, wordt besproken of de voorwaarde(n) van de Officier van Justitie reëel zijn. Maar niet alleen de parketsecretaris of Officier van Justitie, ook de Raad voor de Kinderbescherming zal een gesprek met u hebben. Daarvan maakt de Raad een rapport op met een advies wat voor straf het beste past bij uw kind en bij het delict waarvan hij verdacht wordt. Als u en uw advocaat aan de ene kant en de officier van justitie aan de andere kant het niet eens kunnen worden over het bewijs of over de voorwaarde(n), zal de Officier van Justitie uw kind alsnog dagvaarden voor een zitting van de kinderrechter. Het verdient daarom altijd aanbeveling om een in het jeugdstrafrecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.