Selecteer een pagina

Sociale recherche

Wanneer u gebruikt maakt van sociale voorzieningen is het mogelijk dat de sociale recherche bij u langskomt ter controle. Het doel hiervan is om te weten te komen of u niet teveel geld krijgt, of dat u helemaal geen recht hebt op een sociale voorziening. Een vaak voorkomende soort fraude is bijstandsfraude.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Beschuldigd van fraude door sociale recherche? Wij helpen u

Hier vind u meer informatie omtrent de sociale recherche:

Controles

Wanneer een gemeente vermoedt dat een inwoner uitkeringsfraude heeft gepleegd, kan de sociale recherche overgaan tot controles en een eventueel (strafrechtelijk)onderzoek. De recherche stelt op basis van de onderzoeksresultaten een rapport op. De uitkomst kan zijn dat u geen recht heeft op een uitkering, of niet het juiste bedrag ontvangt.

Bevoegdheden

De sociale recherche is bevoegd om u te verhoren en om te ‘posten’. Dit laatste houdt in dat men voor uw huis kan gaan staan om te kijken of u een partner of kinderen hebt. Dit kan van belang zijn of u aanspraak kunt maken op een sociale uitkering of voorziening. Als u misbruik maakt van een uitkering, dan maakt u zich schuldig aan uitkeringsfraude.

Vervolging

Wanneer de rechercheur voldoende bewijs heeft voor een eventuele vervolging, doet men via het opgemaakte rapport aangifte bij de officier van justitie (OvJ). De OvJ bepaalt vervolgens of er echt tot vervolging wordt overgegaan en of u bij de rechter moet komen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.