Selecteer een pagina

Afdoening strafzaak door OM

Wanneer u een strafbaar heeft begaan is het mogelijk dat u vervolgd wordt. Zeker is dit niet. De officier van justitie kan besluiten u een transactie op te leggen of u direct een boete of werkstraf op te leggen. Op die manier hoeft u niet voor de rechter te komen en hoeft u alleen de straf te voltooien of de boete te betalen. U krijgt bij een OM-afdoening wél een strafblad.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Advies en verdediging bij afdoening strafzaak door OM

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom afdoening strafzaak door OM:

NL 230x272v3

Bel kosteloos en vrijblijvend

Stel direct uw vraag

Gespecialiseerd in strafzaken

De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

7 dagen per week bereikbaar

Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

Ook pro deo mogelijk

De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

Landelijk advocaten netwerk

Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

Transactievoorstel

Bij een transactievoorstel krijgt u per post een voorstel van de officier van justitie om uw strafzaak als het ware ‘af te kopen’. Wanneer u het aangegeven bedrag betaalt (eventueel vermeerderd door een ontnemingsmaatregel), dan hoeft u niet voor de rechter te komen en krijgt u ook geen strafblad.

TOM-zitting

Een TOM-zitting houdt in dat de officier van justitie besloten heeft u een straf op te leggen. Dit is in afwijking van het systeem dus geen straf van de rechter. Als u akkoord gaat met het voorstel van de officier van justitie hoeft u verder niet voor de rechter te verschijnen.

Onderhoud ten parkette

Dit is een gesprek tussen de minderjarige verdachte en zijn ouders met een parketsecretaris. Als het kind verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit Dit gesprek houdt ook in dat de minderjarige niet vervolgd wordt, maar mogelijk wel een werkstraf of leerstraf moet ondergaan.

OM-afdoening

Het openbaar ministerie heeft ook de mogelijkheid u een straf op te leggen. Dit is in tegenstelling tot een transactie of TOM-zitting niet vrijblijvend. Wanneer u een straf krijgt en hiertegen niet in verzet gaat, staat u schuld en de straf vast.

Advocaat gespecialiseerd in afdoening strafzaak door OM

Een advocaat kan u in alle soorten zaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

 

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Z

Nr. 1 strafrechtnetwerk

Z

Conform gedragsregels Nova

Z

Advocaten in heel Nederland