Selecteer een pagina

Diefstal

Diefstal is zogenaamd vermogensdelicten. Dit betekent dat met deze strafbare feiten altijd een aspect van eigendom, bezit of geld samengaat. Vermogensdelicten worden vaak als minder schokkend ervaren dan geweldsdelicten, maar ook op vermogensdelicten staan hoge (cel)straffen.

Bij een verdenking kunt u de negatieve gevolgen zoveel mogelijk beperken door zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Zo weet u wat u wel en niet kunt zeggen tijdens een verhoor en kan soms vervolging worden voorkomen. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in vermogensdelicten als diefstal en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer tegen justitie, ook pro deo!

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-diefstal

Advies en verdediging diefstal delict

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom diefstal delicten:

Wat is diefstal

Diefstal draait om het op onrechtmatige wijze eigenhandig in bezit nemen van andermans eigendom.

Artikel 310 uit het Wetboek van Strafrecht zegt hierover:

“Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren of geldboete van de vierde categorie.”

Diefstal komt in vele vormen. Allereerst zijn er de eenvoudige diefstallen genoemd. Er wordt enkel wat weggenomen zonder dat geweld gebruikt wordt. Enkele voorbeelden zijn:

 • Winkeldiefstal
 • Zakkenrollerij
 • Fietsendiefstal
 • Koperdiefstal

Naast de eenvoudige diefstal kennen we ook de zogenaamde gekwalificeerde diefstallen:

 • Diefstal van werkgever (en ontslag)
 • Gewapende overval
 • Inbraak/Inklimming/Insluiping/Huisvredebreuk
 • Diefstal met geweldpleging, waarbij het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel als extra verzwarende omstandigheid geldt
 • Diefstal bij rampen zoals brand, explosie, watersnood, schipbreuk, spoorwegongeval, oproer, muiterij of oorlogsnood (plunderen)
 • Diefstal van een ongrijpbaar goed zoals elektriciteit of virtuele goederen

Heling is een delict dat vaak het gevolg is van diefstal.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in diefstaldelicten

  Een advocaat kan u in alle soorten diefstaldelicten bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf. Een LS-advocaat handelt altijd in uw belang.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland