Selecteer een pagina

Uitnodiging politie

De politie heeft u uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Bij zo’n uitnodiging is het soms niet duidelijk of de politie u ziet als verdachte of als getuige. Wanneer u hieraan twijfelt, kunt u dat het beste direct aan het begin van het verhoor vragen.

In het geval u wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf staat van vier jaar of meer, is het mogelijk dat u in het belang van het onderzoek tijdens of na het verhoor wordt aangehouden en/of in verzekering wordt gesteld wordt gesteld.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Bent u uitgenodigd bij de politie? Wij adviseren u.

Hier vind u meer informatie omtrent uitnodiging politie:

Tips bij verhoor door de recherche of politie

 • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen.
 • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog.

Het komt trouwens voor dat iemand eerst als getuige wordt verhoord en in de loop van het verhoor – als er bij de politie verdenking ontstaat – als verdachte. Hoe dan ook, het is van groot belang dat u zich vooraf verdiept in de vraag waarover u verhoord gaat worden en dat u alles goed op een rijtje zet. Het is verstandig dit laatste schriftelijk te doen, maar u mag die aantekeningen niet tijdens het verhoor gebruiken. Nog belangrijker is dat u vooraf direct contact opneemt met LS Advocaten Strafrecht om u te laten voorlichten. Er is een groot verschil tussen de rechten van een verdachte en die van een getuige.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.