Selecteer een pagina

Kinderrechter

Uw kind is ook als minderjarige verplicht zelf op de zitting te verschijnen. Het is gewenst dat beide ouders komen. Uw advocaat kan ook getuigen en deskundigen oproepen of meenemen naar de zitting. Het slachtoffer kan ook op de zitting aanwezig zijn om een vergoeding te vragen.

Naast uw kind en u als ouder(s) mogen alleen de medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, de jeugdreclassering en eventueel het slachtoffer de zitting bijwonen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Moet uw minderjarige kunt verschijnen voor de rechter? Wij adviseren u.

Hier vind u meer informatie omtrent kinderrechter:

Behandeling van de zaak

Een kinderrechterzitting duurt meestal niet langer dan drie kwartier. In de zaal is een rechter, een Officier van Justitie (OvJ) en een griffier aanwezig. De rechter begint met het vragen naar de naam en andere persoonsgegevens van uw kind. Daarna zal hij uw kind zeggen, dat uw kind goed op moet letten en dat uw kind niet verplicht is vragen te beantwoorden. Vervolgens leest de Officier van Justitie de tenlastelegging voor, dat is de beschuldiging die in de dagvaarding staat. Zijn er getuigen en/of deskundigen opgeroepen, dan worden hun namen voorgelezen. De rechter zal uw kind ondervragen over de toedracht en vragen naar zijn/haar persoonlijke omstandigheden. Vervolgens zegt de Officier van Justitie welke straf uw kind moet worden opgelegd. De rechter kan deze eis volgen maar kan ook anders beslissen.

Uitspraak

De rechter doet meestal direct na de zitting uitspraak. Uw kind heeft twee weken de tijd om eventueel in hoger beroep te gaan.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.