Selecteer een pagina

Stroperij

Stroperij is een vorm van diefstal. Natuurlijke zaken worden door de stroper toegeëigend, terwijl het de stroper in dat bepaalde gebied of vanwege wettelijke bepalingen niet is toegestaan. Vormen van stroperij zijn:

 • Jagen of vissen in een gebied zonder toestemming van de eigenaar van de grond
 • Meenemen van (beschermde) planten of dieren uit een beschermd gebied

Stroperij is strafbaar gesteld en kan u een serieuze confrontatie met justitie opleveren. Als u verhoord bent, of een dagvaarding hebt ontvangen vanwege stroperij, moet u zo snel mogelijk een advocaat inschakelen. Alleen dan kan de advocaat snel beginnen met uw verdediging en de nadelige gevolgen voor u beperken.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-diefstal

Bent u aangehouden wegens stroperij? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Stroperij/stropen

Stroperij is een vorm van diefstal. Centraal bij stroperij staat het zonder toestemming toe-eigenen van zaken die zich bevinden op een bepaald grondgebied, of water waarbij uzelf niet de eigenaar bent van dat gebied. Het moet tevens gaan om natuurlijke zaken, anders gaat het om een normale diefstal.

U mag dus niet zomaar dieren of planten uit een gebied meenemen zonder dat u daarvoor toestemming heeft. Het maakt daarbij niet uit of u nou schade toebrengt aan het gebied of niet. Wel zult u sneller vervolgd worden als u schade toebrengt aan het gebied.

Ook sprokkelen valt onder de strafbaarstelling van stroperij als dit op grote schaal plaats vindt.

Straffen op stroperij

Stroperij is een misdrijf en indien u vervolgd wordt, moet u bij de kantonrechter komen. Sommige vormen van stroperij zijn bovendien economische delicten en kunnen u een celstraf opleveren. Raadpleeg altijd een gespecialiseerde strafrechtadvocaat wanneer u bij de politie moet komen voor verhoor of als u een dagvaarding hebt ontvangen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Diefstal

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u adviseren en in rechte bijstaan in het geval dat u bent aangehouden of als u wordt verdacht van stroperij.

  Direct contact met een jurist?