Selecteer een pagina

Mensenhandel

Heeft u iemand misleid of onder dwang verplicht om bepaalde handelingen te verrichten, bijvoorbeeld prostitutie? Heeft u als pooier of loverboy mannen of vrouwen onder dwang de prostitutie ingebracht? Of heeft u mannen of vrouwen vanuit het buitenland naar Nederland gebracht om hier te werken als ‘slaaf”? In deze gevallen maakt u zich schuldig aan mensenhandel.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-mensenhandel

Mensenhandel

Het strafbare feit mensenhandel is een inbreuk op de persoonlijke vrijheid en integriteit van het slachtoffer. Mensenhandel kunt u opvatten in de letterlijke zin van het woord. Sommige mannen of vrouwen worden verkocht door mensenhandelaren. Vaak zijn deze slachtoffers afkomstig uit het buitenland en komen naar Nederland via mensensmokkel. Mensenhandelaren verdienen letterlijk geld aan het verkopen van mensen.

Aan de andere kant slaat het begrip mensenhandel ook op het onder dwang te werk stellen van mensen, zoals in de prostitutie veel gebeurt. Ook loverboys zijn mensenhandelaren.

Bekende vormen van mensenhandel zijn:

 • Het tewerkstellen van mensen (door dwang of misleiding). Dit vindt vaak plaats in de tuinbouw, landbouw, horeca of fabrieken
 • Gedwongen prostitutie
 • Loverboys

Straffen op mensenhandel

Wanneer u schuldig wordt bevonden aan mensenhandel hangt er een zeer zware straf boven uw hoofd. Mensenhandel wordt gezien als een zeer ernstig misdrijf en wordt daarom ook zwaar bestraft. Op mensenhandel staat in beginsel een celstraf van maximaal twaalf jaren. Indien er verzwarende omstandigheden bestaan, zoals het plegen van mensenhandel in vereniging of wanneer het slachtoffer komt te overlijden. In het laatste geval is de maximale celstraf van levenslang gesteld. Wanneer het slachtoffer letsel oploopt, kan vijftien tot achttien jaar celstraf worden opgelegd.

Mensenhandel in het Wetboek van Strafrecht

In 2005 is ons Wetboek van Strafrecht aangepast voor wat betreft het artikel omtrent mensenhandel. In art. 273f Sr is een opsomming te vinden van feiten die vallen onder het begrip mensenhandel. Dit is een zeer uitgebreide lijst waar vele gedragingen onder vallen zoals onder meer:

 • Het faciliteren of dwingen tot verwijdering van organen (orgaanhandel)
 • De werving of ontvoering van iemand om deze persoon tot het verrichten van seksuele handelingen over te laten gaan
 • Voordeel trekken uit de uitbuiting van een ander
 • Voordeel halen uit seksuele handelingen die een andere met een derde tegen betaling verricht
 • Slavernij
 • Dwangarbeid

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.