Selecteer een pagina

Vernieling

Heeft u of uw kind een dagvaarding ontvangen wegens vernieling? Vernieling komt in veel vormen voor en kan u een straf opleveren. Bovendien moet u vaak de schade vergoeden die is veroorzaakt bij de eigenaar van het goed dat is vernield. Dat kan een particulier, maar ook de overheid zijn. Een advocaat kan u bijstaan als u een dagvaarding heeft ontvangen of wanneer u een strafbeschikking wilt aanvechten. Een behandeling op basis van pro deo is vaak mogelijk.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict

Bent u aangehouden wegens vernieling? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent vernieling:

Advocaat bij vernieling

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in bijstand aan (minderjarige) verdachten bij delicten als vernieling en openlijke geweldpleging. Zij kunnen u dus uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Wat is vernieling?

Volgens artikel 350 Wetboek van Strafrecht is vernieling: “Het opzettelijk en wederrechtelijk vernielen beschadigen onbruikbaar maken of wegmaken van enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort.”

Volgens artikel 171 Wetboek van Strafrecht is vernieling: “Het vernielen of beschadigen van een gebouw, getimmerte, installatie ter zee of voor het publiek toegankelijke plaats.” Vernieling gaat dus altijd samen met een vorm van geweld. Het maakt daarbij niet uit van wie het goed is dat wordt vernield.

Geweld

Onder geweld wordt verstaan het schoppen of slaan van een persoon, maar ook het gooien van voorwerpen of stenen naar iemand. Het beschadigen of vernielen van een bushokje of het bekladden van een muur met graffiti valt allemaal onder het plegen van geweld. Er is sprake van geweld wanneer fysieke kracht wordt aangewend tegen een persoon of zaak waardoor de openbare orde wordt verstoord.

Strafblad en VOG

De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiële documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Straffen vernieling

Voor het vernielen van iets zijn verschillende strafmaten te vinden in de wet. In beginsel levert vernieling op basis van artikel 350 Wetboek van Strafrecht een maximale straf op van twee jaren of een geldboete van de vierde categorie.

Vernieling op grond van artikel 171 Wetboek van Strafrecht levert een maximale straf op van zes maanden of een geldstraf van de vierde categorie. Indien er levensgevaar bestaat voor andere mensen kan dit oplopen tot een jaar celstraf of een boete van de vierde categorie. Wanneer het feit het leven kost van een persoon, wordt de celstraf maximaal 2 jaar en de boete een van de vierde categorie.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Geweldsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.