Selecteer een pagina

Handelen met voorkennis

Handel met voorkennis houdt in dat een persoon meer kennis heeft over een bepaald financieel product of effect dan andere personen in de markt en die kennis inzet om financieel gewin te behalen.

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van handelen met voorkennis? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, soms ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-financieel

Wordt u beschuldigd van insider trading? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Voorbeelden handelen met voorkennis (insider trading)

Handel met voorkennis kan op allerlei manieren plaatsvinden. Bekende voorbeelden zijn:

 • Als directielid, werknemer of insider een transactie plegen waarbij u wist dat het voordelig voor u zou zijn door het gebruik van bepaalde kennis die niet openbaar was gemaakt.
 • In een fonds stappen als specialist, terwijl u wist wat er zou gaan gebeuren.
 • Als handelaar een aantal transacties uitvoeren, juist voordat u dat ging doen voor uw cliënt (front running)?

In alle gevallen moet er sprake zijn van voorkennis. Wat voorkennis is hangt af van alle feiten en omstandigheden, waarbij de kennis niet reeds openbaar is gemaakt. Bovendien moet ook altijd gebruik worden gemaakt van die kennis wil er sprake zijn van handel met voorkennis.

Straffen handelen met voorkennis

Het handelen met voorkennis is in Nederland verboden gesteld in artikel 5:56 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het maakt daarbij niet uit of het voor u tot voordeel of verlies heeft geleid.

In de Wet op de Economische Delicten wordt de straf bepaalt voor handelen met voorkennis. De straf kan bestaan uit hechtenis, een geldboete of taakstraf. Het hangt van de ernst van de zaak af welke straf van toepassing is.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Financieel strafrecht

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Direct contact met een jurist?