Selecteer een pagina

Kasfraude en kassafraude

Kas- of kassafraude is een vorm van fraude waarbij iemand met toegang tot de kas of kassa een misleidende voorstelling van zaken geeft. Deze vorm van fraude kan zich bijvoorbeeld manifesteren door het achterhouden van geld of spullen retour boeken, zonder dat de spullen echt geretourneerd werden en het geld weggesluisd is.

Raadpleeg een van de aangesloten advocaten wanneer u bent aangehouden of wanneer u vervolgd wordt. Neem contact op.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Wordt u verdacht van kasfraude en kassafraude? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Fraude

Met fraude wordt bedoeld dat u opzettelijk een misleidende voorstelling geeft van bepaalde zaken. U doet dit dan om op een bepaalde manier een economisch voordeel te behalen. Meestal is dit een geldbedrag. Met het plegen van fraude benadeelt u het slachtoffer. Dit is onrechtmatig en kan leiden tot strafvervolging.

Kassafraude of kasfraude

Kassa- of kasfraude is een vorm van fraude waarbij u een bepaald bedrag uit een (verenigings- of bedrijfs)kas of kassa haalt, met het doel uzelf een financieel voordeel te verschaffen.

Een veel voorkomende vorm van kassafraude is het vals retourneren van goederen. Degene die dit doet voert een (kopie)bon in het systeem in, maar zonder de zaak ook echt te retourneren. De aankoopbon wordt hiermee dus misbruikt en men haalt het aankoopbedrag uit de kassa of kas. Vaak gaat deze vorm van fraude gepaard met het ontduiken van (omzet)belasting.

Ook op andere manieren kan er gefraudeerd worden met een kassa of kas. Zo kunt u denken aan het gebruik maken van valse bonnen of facturen. Dit kan ook het strafbare feit valsheid in geschrifte opleveren.

Straffen op kassafraude en kasfraude

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van fraude kunt u vervolgd worden. U ontvangt dan een dagvaarding. Wanneer u schuldig wordt bevonden hangt er een maximale celstraf van vier jaren boven uw hoofd, of een boete van de vijfde categorie (om en nabij €90.000, -).

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Fraude

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u adviseren en in rechte bijstaan in het geval dat u bent aangehouden of als u wordt verdacht van kasfraude en kassafraude.

  Direct contact met een jurist?