Selecteer een pagina

Rijbewijs ingevorderd door politie

Vanwege een grove verkeersovertreding kan de politie uw rijbewijs per direct invorderen. Vanaf dat moment mag u geen motorvoertuigen meer besturen. In de meeste gevallen zal de officier van justitie uw rijbewijs een aantal dagen of weken ingevorderd houden. Uiteindelijke krijgt u een boete opgelegd (strafbeschikking). Soms zult u een dagvaarding ontvangen of misschien heeft u deze inmiddels ontvangen.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in verkeersstrafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie om uw rijbewijs zo snel mogelijk eerst voorlopig en daarna definitief terug te krijgen, ook op basis van pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Rijbewijs ingevorderd? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent het invorderen van het rijbewijs door de Politie:

Rijbewijs kwijt

Als u rijdt onder invloed van een alcoholpromillage van meer dan 1,3 (voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,8 promille) kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dit is ook het geval als u niet meewerkt aan een alcoholonderzoek. Bij een snelheidsovertreding is een snelheid van 30 km/u te hard binnen de bebouwde kom (of met een bromfiets) en 50 km/u te hard buiten de bebouwde kom voldoende om uw rijbewijs in te vorderen. De invordering geldt per direct en vanaf dat moment mag u geen enkel motorvoertuig meer besturen.

Overigens kan de politie ook overgaan tot het invorderen van uw rijbewijs wanneer u hinder of gevaar voor de veiligheid op de weg veroorzaakt. Ook wanneer u betrokken bent bij een ernstig verkeersongeval kan uw rijbewijs worden ingevorderd.

Rijbewijs terugkrijgen

Nadat uw rijbewijs door de politie is ingenomen stuurt de politie uw rijbewijs door naar de officier van justitie. De officier beslist binnen tien dagen of hij tot inhouding van het rijbewijs overgaat. Uw zaak wordt in ieder geval binnen zes maanden aan de rechter voorgelegd.

LS Advocaten Strafrecht kan voor u in de tussentijd een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs (voorlopig) terug te vorderen. De rechter zal naar de omstandigheden van het geval beoordelen of (voorlopige) teruggave mogelijk is. De meeste mensen hebben hun auto nodig voor hun werk of beroep. In die gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u hierbij vakkundig terzijde staan om het rijbewijs snel terug te krijgen.

Vorderingsprocedure CBR

Daarnaast kan bij de politie, de Officier van Justitie of de directeur van het CBR het vermoeden ontstaan, dat de houder van een rijbewijs niet meer voldoet aan de eisen voor geschiktheid of rijvaardigheid. De divisie vorderingen van het CBR kan een onderzoek instellen naar uw geschiktheid of rijvaardigheid. U kunt uw rijbewijs hierdoor voor langere tijd kwijt zijn. LS Advocaten Strafrecht beschikt over advocaten met veel kennis en ervaring van deze vorderingsprocedure en zijn u graag van dienst bij het zo snel mogelijk terugvorderen van uw rijbewijs.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Vaak is het rijbewijs nodig vanwege werk. Het is dan ook belangrijk dat het rijbewijs zo snel mogelijk terugkomt. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen om u het rijbewijs zo snel mogelijk terug te bezorgen.