Selecteer een pagina

Wapendelicten

De Wet wapens en munitie reguleert het wapen- en munitiebezit en handel in Nederland en zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van wapenbezit worden gereduceerd. De wet bepaalt wat wapens zijn en in welke categorie ze vallen.

Als u zonder daartoe gerechtigd te zijn bepaalde wapens of munitie bezit, kunt u worden aangehouden of worden verhoord door de politie. Verboden wapenbezit kan leiden tot een veroordeling en strafblad.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van wapendelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer tegen justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-wapen

Advies en verdediging wapendelicten

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom wapendelicten:

Wapenbezit Nederland

In beginsel is het bezit van (vuur-)wapens verboden krachtens de Wet wapens en munitie. Pistolen, stiletto messen, geweren en katapulten zijn voorbeelden van wapens die verboden zijn. Ook minder voor de hand liggende voorwerpen kunnen wapens zijn, zoals zwaar vuurwerk dat niet op de markt is toegelaten. Een eenvoudig keukenmes kan ook als wapen worden aangemerkt als u dat bij u draagt in een bepaalde setting (tijdens een voetbalwedstrijd of in een gevecht).

Als u een wapen bezit zonder daartoe – via een vergunning – gerechtigd bent, is er sprake van illegaal wapen- of munitiebezit. Wanneer u wordt aangehouden voor illegaal wapenbezit of illegale wapenhandel of verboden vuurwerkbezit kan een gevangenisstraf of boete worden opgelegd. Welke straf u krijgt opgelegd hangt af van alle feiten en omstandigheden. Een strafrechtadvocaat kan u vertellen wat u te wachten staat als u verdachte bent in een wapenzaak.

Daarnaast kan het verboden wapenbezit ook ten laste worden gelegd als u voor een ander delict voor de strafrechter moet komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gewapende overval, bedreiging of moord/doodslag.

Verboden wapenbezit straf

Er zijn hoge straffen voor het bezitten en verhandelen van wapens. De laatste jaren zijn er vanuit de overheid ook steeds strengere eisen gekomen voor wapenbezit.

De maximumstraffen lopen uiteen van 9 maanden en 4500 euro tot acht jaar en 45.000 euro voor het beroepsmatig illegaal handelen in wapens. De precieze strafmaat hangt van veel factoren af en is per situatie anders. Neem contact op met een strafrechtadvocaat voor gedegen juridisch advies.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in drugsdelicten

  Een advocaat kan u in alle soorten zaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland