Selecteer een pagina

Grooming

Grooming is geen nieuw delict. Grooming is online kinderlokking. Nieuw is dat grooming via internet recentelijk strafbaar is gesteld. Grooming als delict is in 2010 ingevoerd in het Wetboek van Strafrecht. Grooming is het benaderen van en contact leggen met kinderen door een volwassen persoon met als uiteindelijke doel het mogelijk maken van seksueel contact door de seksuele drempels en remmingen van het kind te verlagen. Het is dus een moderne vorm van kinderlokking. Op grooming staan hoge straffen. Een LS-Advocaat kan u bijstaan bij uw verdediging en ervoor zorgen dat u een eerlijk proces krijgt wanneer de politie u op grooming betrapt.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-zeden

Verdacht van grooming of kinderlokking? Bel direct

Hier vindt u meer informatie omtrent grooming en kinderlokking en de gevolgen hiervan:

Artikel 248e Wetboek van Strafrecht (Grooming)

Hij die door middel van een geautomatiseerd werk of met gebruikmaking van een communicatiedienst een persoon van wie hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat deze de leeftijd van zestien jaren nog niet heeft bereikt, een ontmoeting voorstelt met het oogmerk ontuchtige handelingen met die persoon te plegen of een afbeelding van een seksuele gedraging waarbij die persoon is betrokken, te vervaardigen wordt, indien hij enige handeling onderneemt gericht op het verwezenlijken van die ontmoeting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

Het Openbaar Ministerie (OM) kan vervolging instellen wanneer:

 • U een voorstel doet een kind te ontmoeten met het doel het kind seksueel te misbruiken
 • U voor zo’n afspraak voorbereidingen maakt.

De maximale straf op grooming is maximaal 2 jaar gevangenisstraf. Wanneer de afspraak met het kind uw doel heeft bereikt (het seksueel misbruik), kunnen ook andere delicten ten laste worden gelegd. Denk daarbij aan verkrachting en aanranding.

Grooming is een (zeden-)misdrijf

Wanneer u wordt veroordeeld wegens grooming kan de rechter u een gevangenisstraf van twee jaar, een taakstraf of geldboete opleggen. U heeft dus te maken met een serieuze confrontatie met justitie. Schakel dan ook direct de expertise in van een in zedenmisdrijven gespecialiseerd advocaat om samen met de advocaat uw verweer voor te bereiden.

Dagvaarding ontvangen voor grooming of kinderlokking?

Het kan zijn dat u een dagvaarding heeft ontvangen of dat u bent uitgenodigd voor een politieverhoor. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen. Door de snelle inschakeling van een advocaat kan snel een start gemaakt worden met uw verdediging. Er is dan genoeg tijd om een processtrategie te bepalen of bepaalde onderzoeksverzoeken in te dienen. Niet alleen wanneer u een dagvaarding heeft ontvangen, maar ook wanneer u slechts voor verhoor moet opdagen moet u een advocaat inschakelen. Onze advocaten zien er namelijk op toe dat de regels voor verhoor en aangifte door de politie worden nageleefd. Indien de regels voor verhoor niet juist worden nageleefd zal dat door de advocaat naar voren worden gebracht. Dit heeft consequenties voor uw vervolging.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Zedendelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.