Selecteer een pagina

Marechaussee

De Marechaussee is een politieorganisatie met een militaire status. De Marechaussee is onderdeel van defensie. De taken van de Marechaussee zijn vergelijkbaar met die van de politie. Bijzondere taken zijn de bewaking van de landsgrenzen en bepaalde kwetsbare objecten (De Nederlandsche Bank en het Koninklijk Huis).

Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het militair strafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer, ook op basis van pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Hulp nodig verweer militair strafrecht? Wij helpen u

Hier vind u meer informatie omtrent de marechaussee:

Politietaken

Binnen defensie is de Marechaussee de instantie die belast is met politietaken. De Marechaussee doet dus onderzoek naar strafbare feiten. Wanneer een werknemer van de luchtmacht, landmacht of marine een strafbaar feit heeft begaan, waar dan ook ter wereld, is het de Marechaussee die het onderzoek doet, niet de politie. Het maakt daarbij niet uit of het strafbare feit tijdens diensttijd of op het dienstterrein is begaan. Ook privégedragingen vallen onder het militair strafrecht.

Bevoegdheden

De Marechaussee heeft ten aanzien van opsporingsbevoegdheden vergelijkbare bevoegdheden als de politie. Zij kunnen dus verdachten aanhouden en verhoren. Ook burgers. De Marechaussee kan tevens illegale vreemdelingen de cel inzetten, en grensoverschrijdende controles uitvoeren, bijvoorbeeld in internationale treinen, om bepaalde vormen van criminaliteit op te sporen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.