Selecteer een pagina

Drugssmokkel

U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. Drugssmokkel vindt plaats door het vervoeren van drugs. Dit hoeft niet over landgrenzen te gebeuren. U mag immers niet eens de drugs in bezit hebben of vervoeren. Meestal vindt drugssmokkel plaats door bepaalde verboden middelen naar andere landen te brengen of in Nederland in te voeren vanuit het buitenland. Ook de verplaatsing van drugs naar een bepaald gebouw (bijvoorbeeld gevangenis) is smokkel.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Wordt u verdacht van drugssmokkel? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent drugssmokkel:

Drugssmokkel in Nederland

Allerlei verdovende middelen vallen onder het woord drugs. Deze verdovende middelen beïnvloeden uw gemoedstoestand. In Nederland wordt er een onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Dit is ook terug te vinden in de Opiumwet. Daar zijn namelijk twee lijsten opgenomen met middelen. Voor de strafmaat is het bepalend op welke van de twee lijsten de middelen zijn opgenomen die u probeerde te smokkelen. Lijst 1, de zogenaamde harddrugs wordt zwaarder bestraft dan middelen die in lijst twee staan opgenomen. De straf die u in Nederland kunt krijgen voor drugssmokkel bedraagt maximaal twaalf jaar.

In Nederland geldt een ‘gedoogbeleid’. Dit betekent dat het bezit van cannabis (softdrugs) wel als overtreding wordt gezien, maar niet wordt vervolgd. Het bezit van een kleine hoeveelheid drugs (maximaal vijf gram, voor eigen gebruik: gebruikershoeveelheid) wordt ook niet vervolgd, mits u afstand doet van de drugs bij ontdekking door opsporingsambtenaren.

Drugssmokkel in het buitenland

In het buitenland geldt geen gedoogbeleid. Daar wordt vaak zelfs vaak geen onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Als u in het buitenland wordt opgepakt voor drugssmokkel of drugsbezit heeft u grote problemen. Daar gelden hoge gevangenisstraffen voor alle soorten drugsdelicten.

Helemaal vervelend is het wanneer anderen ongemerkt drugs in uw tas hebben gestopt op het vliegveld. Let dus altijd goed op uw bagage als u op vakantie gaat. Soms zit u jarenlang in voorarrest, zonder dat u weet of u schuldig wordt bevonden. Vaak kennen rechters in het buitenland geen verzachtende omstandigheden. Op dit moment zitten er rond de 2500 Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. In sommige gevallen is het mogelijk dat u uw straf in Nederland uitzit. Nederland heeft met een aantal landen regelingen opgesteld. Een LS advocaat kan u meer vertellen of uitlevering of overlevering.

Drugsrunners en drugskoeriers

Een aparte categorie van drugssmokkel of drugshandel zijn de drugsrunners en de drugskoeriers.

Een drugsrunner is een handelaar die in de grensstreken op zoek gaat naar drugstoeristen. Op vaak agressieve wijze probeert de drugsrunner drugs te verkopen aan de drugstoeristen. Vaak letten de drugsrunners speciaal op buitenlandse kentekens.

De drugskoerier is een persoon die op verzoek van een ander partijen drugs vervoert. Dit vervoer vindt op verschillende manieren plaats. Een goed voorbeeld is de bolletjesslikker.

Net als smokkelaars en handelaren zijn drugsrunners en drugskoeriers strafbaar. Eenmaal gepakt en veroordeeld riskeren deze personen een hoge straf. De tijdige inschakeling van een advocaat kan de negatieve gevolgen beperken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een drugsdelict een hoge straf op kan leveren. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Drugsdelicten