Selecteer een pagina

Hoger beroep strafrecht

Bent u het niet eens met een uitspraak van de rechtbank? Of bent u van mening dat de politierechter u een te zware straf heeft opgelegd? In deze gevallen kunt u in hoger beroep gaan bij de rechtbank of gerechtshof.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

In hoger beroep gaan bij strafrecht? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie omtrent hoger beroep strafrecht:

Instellen hoger beroep

Bij de uitspraak van de rechter tijdens een zitting deelt de rechter tevens mee dat hoger beroep bij het gerechtshof of bij de rechtbank mogelijk is. In overleg met uw advocaat kunt u beslissen of hoger beroep zinvol voor u is. Binnen 14 dagen na de uitspraak van de rechter moet hoger beroep worden aangetekend. Het kan ook zijn dat de Officier van Justitie (OvJ) in hoger beroep gaat.

Beperking hoger beroep

De gehele strafprocedure wordt niet compleet over gedaan. Het hoger beroep richt zich alleen tot de grieven (klachten) die de advocaat of verdachte heeft tegen het vonnis van de rechtbank of politierechter. Dit is het voortbouwend appèl. U dient dus goed met een advocaat te overleggen of u in hoger beroep wilt en of dit zinvol is. Ook de grieven dienen nauwkeurig opgesteld te worden.

Nieuwe advocaat strafrecht bij hoger beroep

Wanneer u van de rechter een teleurstellend vonnis heeft ontvangen dan kiezen veroordeelden er vaak voor om in hoger beroep te gaan met een nieuwe advocaat. U heeft altijd het recht om te wisselen van advocaat en zelf de advocaat te kiezen waarin u vertrouwen heeft. Neem daarvoor contact met ons op. Met meer dan 50 advocatenkantoren door heel Nederland en ruim 110 ervaren advocaten die zich hebben toegelegd op het strafrecht, zitten we altijd bij in de buurt en kunnen wij u bij verdenking van alle soorten strafbare feiten uitstekend bijstaan.

Cassatie

Na de uitspraak in hoger beroep bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.