Selecteer een pagina

Geweldsdelicten

Geweldsdelicten zijn ernstige strafbare feiten die door het OM en de strafrechter zwaar bestraft kunnen worden. Een veroordeling blijft u uw hele leven achtervolgen. Een LS-strafrechtadvocaat is er voor u om de gevolgen van een strafzaak voor u zoveel mogelijk te beperken.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn ervaren met bijstand aan verdachten van geweldsmisdrijven en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict

Advies en verdediging geweldsdelicten

In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u bijstaan in een goede begeleiding van uw proces. Wij behandelen onder meer de volgende zaken rondom geweldsdelicten:

Wat zijn geweldsdelicten

Een geweldsdelict houdt in dat er een vorm van geweld gebruikt wordt, of dat er gedreigd wordt met geweld.Soms wordt een geweldsdelict gepleegd in combinatie met een ander misdrijf, bijvoorbeeld diefstal met geweld.

Geweldsdelicten zijn misdrijven. Bij verdenking van een geweldsdelict zult u hiervoor bij de rechter moet voorkomen, minderjarigen verschijnen voor de kinderrechter. De officier van justitie kan ook besluiten de zaak te seponeren wanneer hij niet genoeg bewijs heeft of geen prioriteit geeft aan de zaak. U wordt dan niet vervolgd.

Het is ook mogelijk dat u een transactie (geldboete) of strafbeschikking aangeboden krijgt en niet voor de rechter hoeft te komen. Als u de transactie betaalt of strafbeschikking uitvoert dan is de zaak hiermee afgedaan en hoeft u niet naar de rechter. In sommige gevallen is het raadzaam verzet tegen een strafbeschikking in te stellen.

Straffen geweldsdelicten

Als u voor de rechter verschijnt bepaalt de rechter of u straf krijgt en wat voor straf. De straf kan een geldboete, gevangenisstraf of taakstraf zijn. Het kan ook zijn dat u wordt vrijgesproken of dat u geen straf krijgt omdat het delict niet kan worden bewezen of omdat u er niets aan kon doen.
In alle gevallen kan LS Advocaten Strafrecht uw verweer bij justitie zo spoedig mogelijk organiseren.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in geweldsdelicten

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland