Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Financieel strafrecht

Een apart deel van het strafrecht gaat over financiële delicten: het financieel strafrecht. Niet alleen particulieren, maar zeker ook banken en financiële instellingen krijgen met deze wetgeving te maken en hebben ook bepaalde meldingsplichten om strafbare feiten op te sporen. 

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van een financieel delict? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Financieel strafrecht

Het financieel strafrecht beslaat alle misdrijven die te maken hebben met financiën. Regelmatig voorkomende financiële delicten:

Naast deze typische financiële delicten worden ook vaak de volgende strafbare gedragingen toegevoegd aan de tenlastelegging:

Witteboordencriminaliteit 

Witteboordencriminaliteit wordt wel eens geassocieerd met financieel strafrecht. Witteboordencriminaliteit draait om criminaliteit door personen met een hoge sociale status. Het woord verwijst naar de witte boorden van de plegers. Oftewel het gaat dan vaak om mensen die in pak lopen en een wit of licht gekleurd overhemd dragen.

Een voorbeeld van witteboordencriminaliteit is handel met voorkennis waarbij iemand informatie heeft over bijvoorbeeld aandelen die niet algemeen beschikbaar is. Met deze informatie kan iemand handelen in de betreffende aandelen en zo een voordeel behalen als de informatie wel beschikbaar komt en dan de koers beïnvloedt. 

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag