Selecteer een pagina

Gevaar veroorzaken op de weg

Iedere bestuurder moet zich behoorlijk gedragen op de weg. Gebeurt dit niet en veroorzaakt u gevaar, bent u strafbaar. U mag namelijk andere verkeersdeelnemers niet in gevaar brengen. Wat het veroorzaken van gevaar precies inhoudt is aan de politie om te oordelen op dat moment. Vooraf is dan ook moeilijk te oordelen of u daadwerkelijk gevaar veroorzaakte. Een LS Advocaat kan u bijstaan bij het indienen van een bezwaarschrift of u bijstaan in de rechtbank, mocht het komen tot een strafzaak.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Aangehouden wegens gevaar veroorzaken op de weg? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie over de gevolgen van gevaar veroorzaken op de weg:

Artikel 5 Wegenverkeerswet

Artikel 5 Wegenverkeerswet: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

Bij gevaar veroorzaken op de weg kunt u denken aan roekeloos rijgedrag. Daarnaast wordt dit artikel vaak ten laste gelegd bij lichte verkeersongevallen, omdat dit artikel makkelijker te bewijzen is dan art. 6 WvW 1994 (veroorzaken ongeval). Ook kan artikel 5 worden gebruikt wanneer u verschillende (meer dan drie) overtredingen in één keer heeft begaan en de verbalisanten van mening zijn dat sprake is van gevaarzetting. Grote kans dat u op zitting moet komen in het laatste geval.

Straffen

Agressief en roekeloos rijgedrag zijn volgens de wet verboden en is daarmee een voorbeeld van gevaar veroorzaken op de weg. De politie ziet agressief rijgedrag als een overtreding van art. 5 WvW. De maximumstraf bedraagt twee maanden hechtenis of een boete van maximaal €4.500,-. Ook kan de rechter u een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 2 jaar opleggen (bij recidive zelfs vier jaar). Daarnaast kan uw rijbewijs worden ingenomen en worden doorgestuurd aan het CBR. Het CBR kan u vervolgens via een vorderingsprocedure een educatieve maatregel opleggen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Vaak is het rijbewijs nodig vanwege werk. Het is dan ook belangrijk dat het rijbewijs zo snel mogelijk terugkomt. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen om u het rijbewijs zo snel mogelijk terug te bezorgen.